Søk Menu

Hvordan er klimaet i Egypt?

Klimaet i Egypt har en gjennomsnittlig årstemperatur på 32°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 20°C og stige til 39°C.

Årlig faller det omtrent 3,3 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Egypt.

Den beste reisetiden for Egypt er Januar til April, November og Desember. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Egypt.

Temperature 20 til 39°C
Rain 3,3 mm

UtmerketStarStarStarStarStar

For en overraskelse! Feriestedet var førsteklasses, maten ut... mer

Nanette

BraStarStarStarStar

Varmen kan være intens, spesielt på dagtid, men det er forfr... mer

Coen Poiesz

Klimaet i Egypt
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 32°C
  • Høyeste temperatur: 39°C i Juni, Juli og August
  • Laveste temperatur: 20°C i Januar
  • Nedbør:: 3,3 mm per år
  • Tørreste måneder: 0 mm i Juli, August og November
  • Våteste måneder: 1,5 mm i Februar, 0,5 mm i Mars og 0,4 mm i Mai

Klimatabell for Egypt

Klimatabellen for Egypt viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 20 23 27 32 37 39 39 39 37 33 27 22
Nattetemperatur (°C) 7 9 13 17 22 25 25 25 24 20 14 10
Nedbør (mm) 0,3 1,5 0,5 0,1 0,4 0,1 0 0 0,2 0,1 0 0,1
UV-indeks 7 8 9 10 10 10 10 10 9 8 7 7
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes No No No No No No Yes Yes

Temperatur per måned i Egypt

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Egypt

Temperatur per måned i Egypt

Nedbør per måned i Egypt

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Egypt.

Nedbør per måned i Egypt

UV-indeks per måned i Egypt

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Egypt.

UV-indeks per måned i Egypt

Årstemperatur i Egypt

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Egypt, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Egypt

Årlig totalnedbør i Egypt

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Egypt.

Nedbør per år i Egypt

Mer klimainformasjon om Egypt

Egypts klima er preget av varme og tørre forhold, med lite nedbør. Dette skyldes landets beliggenhet i ørkenregionen i Nord-Afrika, der det er ekstremt høye temperaturer om sommeren. I Egypt varierer gjennomsnittstemperaturen fra ca. 24 grader Celsius om vinteren til over 38 grader Celsius om sommeren.

Egypt om våren

I Egypt er våren vanligvis varm, med temperaturer som stiger gradvis etter hvert som sesongen skrider frem. Gjennomsnittstemperaturen i mars er omtrent 24 grader Celsius, mens gjennomsnittstemperaturen i mai er omtrent 29 grader Celsius. Det faller lite regn om våren, i gjennomsnitt bare noen få centimeter per år.

Egypt om sommeren

Sommeren i Egypt er varm og tørr, med temperaturer som regelmessig overstiger 38 grader Celsius. Varmen kan være trykkende, spesielt i byer der betongbygninger og fortau fanger varmen. Det er nesten ingen nedbør om sommeren, med et årlig gjennomsnitt på mindre enn en tomme.

Egypt om høsten

Høsten i Egypt ligner på våren ved at temperaturene gradvis synker etter hvert som sesongen skrider frem. Gjennomsnittstemperaturen i september er rundt 29 grader Celsius, mens gjennomsnittstemperaturen i november er rundt 24 grader Celsius. Nedbør er fortsatt uvanlig i høstsesongen, i gjennomsnitt bare noen få centimeter per år.

Egypt om vinteren

Vinteren er den kjøligste sesongen i Egypt, med temperaturer i gjennomsnitt rundt 24 grader Celsius. Nettene kan derimot være ganske kjølige, med temperaturer som faller til rundt 10 grader Celsius i noen områder. Nedbør er hyppigere i vintermånedene, med et årlig gjennomsnitt på noen få centimeter.

Beste reisetid for Egypt

Den beste tiden på året å besøke Egypt avhenger av planene dine. Å reise til Egypt mellom oktober og april er ideelt hvis du vil se pyramidene og andre gamle severdigheter. Ekstremt lav luftfuktighet og temperaturer opp til 20 grader Celsius kjennetegner disse månedene. Turistenes høysesong går fra mai til september, så hvis du kommer utenfor den perioden, kan du unngå folkemengdene.

Månedene mai til september er ideelle for strandgjester og vannsportentusiaster. Temperaturene i løpet av disse månedene er gjennomsnittlig mellom 25 og 35 grader Celsius, og luftfuktigheten er høy. Husk imidlertid at Rødehavet kan bli ganske overfylt i denne perioden, så du kan vurdere å dra til en av de mindre populære strendene. Generelt er oktober til april den beste tiden å besøke Egypt. Det er ingen bedre tid å besøke enn disse månedene, når været er behagelig og det er færre mennesker. Festivaler og kulturelle begivenheter, som Luxor Temple Sound and Light Show og Cairo International Film Festival, er også på topp i løpet av denne tiden.

Opplevelser med været i Egypt

Været i Egypt blir i gjennomsnitt vurdert med 4,5 av 5 stjerner av 12 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

For en overraskelse! Feriestedet var førsteklasses, maten utmerket og lykksalig vær! 30 grader, mens i Nederland blir Quick ikke høyere enn 10 grader med regn. Definitivt verdt å gjenta. Og som så mange her påpeker; Solbrenthet er det viktigste å ta med.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Varmen kan være intens, spesielt på dagtid, men det er forfriskende om kvelden. Det er viktig å drikke rikelig med vann!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Dagene er varme og solrike, men nettene kan være ganske kjølige. Så vær forberedt på temperatursvingninger. Lett regn og mange klare dager.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Solen skinner sterkt, det er nesten ingen skyer, for ikke å snakke om regn. Det er ideelt for soltilbedere, men hvis du ikke tåler den ekstreme varmen, kan det noen ganger bli litt for varmt.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Temperaturen kommer lett opp i 40 grader, noe som kan være litt overveldende for noen. Selv om kveldene er behagelig kjølige, kan det oppstå overoppheting i løpet av dagen. Sørg for å ha med deg rikelig med vann og solkrem.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Varme dager for avslapping og ikke for varmt. Om kvelden er det litt kjøligere, så en lett jakke anbefales. Bra for utendørsaktiviteter og avslapning.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det var sol og varme, perfekt for sightseeing og stranddager. Sjøvannet var forfriskende og ideelt for bading. Virkelig en 5-stjerners soldestinasjon!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Egypt i juli var utrolig varmt, men perfekt for en soldyrker som meg. Den klarblå himmelen og det vedvarende solskinnet gjorde hver dag til den ideelle stranddagen. Husk at solkrem er et must!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Varmt og solrikt, ideelt for en strandferie. Dagene var lange, klare og behagelig varme uten å være ekstreme. Helt perfekt. Med daglig solskinn og behagelige temperaturer rundt 30 grader er høsten i Egypt ideell for solelskere. Klar himmel og strålende sol hver dag, ren nytelse!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Egypt i februar var fantastisk! Solen skinte nesten hver dag, med behagelige temperaturer rundt 22 grader. Perfekt for sightseeing og avslapping på stranden. En soldestinasjon om vinteren!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Flott med ze 12 mann koselig været var veldig veldig bra. Hotell perfekt— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Vi hadde en fantastisk ferie, og været var flott for årstiden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Egypt før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Egypt.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Egypt per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Egypt og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Egypt kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.