Søk Menu

Hvordan er klimaet i Malta?

Klimaet i Malta har en gjennomsnittlig årstemperatur på 24°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 16°C og stige til 32°C.

Årlig faller det omtrent 466 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Malta.

Den beste reisetiden for Malta er Mars til Desember. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Malta.

BraStarStarStarStar

Skånsomt, men perfeksjonister vil kanskje synes det er for k... mer

Zara Pet

MiddelsStarStarStar

Det var solfylte, men også regnfulle dager. Temperaturen svi... mer

Elske

Klimaet i Malta
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 24°C
  • Høyeste temperatur: 32°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 16°C i Januar
  • Nedbør: 466 mm per år, gjennomsnittlig 39 mm per måned
  • Tørreste måneder: 0,3 mm i Juli, 6,3 mm i Juni og 12 mm i Mai
  • Våteste måneder: 87 mm i November, 85 mm i Oktober og 69 mm i Februar

Klimatabell for Malta

Klimatabellen for Malta viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 16 17 18 20 24 29 32 32 29 25 22 18
Nattetemperatur (°C) 11 11 12 14 17 21 24 24 23 19 16 13
Nedbør (mm) 53 69 33 23 12 6,3 0,3 12 34 85 87 51
UV-indeks 5 5 7 8 9 9 9 8 7 6 5 4
Beste reisetid No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Malta

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Malta

Temperatur per måned i Malta

Nedbør per måned i Malta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Malta.

Nedbør per måned i Malta

UV-indeks per måned i Malta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Malta.

UV-indeks per måned i Malta

Årstemperatur i Malta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Malta, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Malta

Årlig totalnedbør i Malta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Malta.

Nedbør per år i Malta

Mer klimainformasjon om Malta

Malta har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og moderate, våte vintre, som er egnet for dyrking av mange middelhavsplanter og produkter som sitrusfrukter, druer og oliven, samtidig som det gir et behagelig og behagelig miljø for både lokalbefolkningen og besøkende.

På grunn av sin geografiske beliggenhet, som fungerer som en naturlig barriere mot de sterke vindene og den varme, tørre luften som noen ganger kan treffe hovedøya Malta om sommeren, er øya Gozo, som ligger utenfor kysten av Malta, kjent for sitt mildere middelhavsklima.

På Malta viker den kjølige, våte vinteren gradvis for den varme, tørre sommeren, med temperaturer som ofte varierer fra 12 til 20 grader Celsius så snart våren kommer. På denne tiden av året kan været være veldig uforutsigbart, med noen dager varme og lyse og andre kjølige og regnfulle.

Sommermånedene på Malta er ofte varme og tørre, med temperaturer som regelmessig overstiger 30 grader Celsius. På grunn av de varme temperaturene og de vakre strendene er dette den travleste reiseperioden på øya.

Temperaturene på Malta varierer fra 15 til 25 grader Celsius om høsten når landet går fra den varme, tørre sommeren til den kaldere, våtere vinteren. Med temperaturer fra 8 til 15 grader Celsius om vinteren opplever Malta en varm og våt vinter.

Beste reisetid for Malta

Malta er en liten øynasjon i Middelhavet som er kjent for sine vakre strender, historiske bygninger og levende kultur. Når er den beste tiden å reise til Malta? Det avhenger av hva du vil gjøre i løpet av turen.

Hvis du vil unnslippe kulden og nyte litt solskinn, er juni, juli og august de beste månedene å besøke Malta. Temperaturene varierer fra 25 til 30 grader Celsius i løpet av disse månedene, noe som gjør dem til de varmeste. Husk at øya kan være veldig overfylt med turister i løpet av disse månedene, så det er best å bestille overnatting på forhånd.

Vår- og høstmånedene april, mai, september og oktober er gode tider å besøke Malta hvis du vil nyte naturen uten å være for varm. Været i disse månedene er mildt, med temperaturer mellom 15 og 20 grader Celsius. På denne tiden er også Maltas natur på sitt vakreste, med villblomster i blomst og den søte duften av appelsinblomster i luften.

Hvis du vil reise til Malta når det er mindre overfylt og billigere, er vintermånedene november, desember og januar et godt valg. Selv om været er kjøligere, med temperaturer mellom 10 og 15 grader Celsius, er øya mye mindre overfylt, og du kan ofte finne gode tilbud på hotell og flyreiser.

.

Opplevelser med været i Malta

Været i Malta blir i gjennomsnitt vurdert med 3,7 av 5 stjerner av 6 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Skånsomt, men perfeksjonister vil kanskje synes det er for kjølig til å bade. Det var lite regn, og når det regnet, var det kort og kraftig. Herlig ferievær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Det var solfylte, men også regnfulle dager. Temperaturen svingte mellom 10 og 15 grader. Ikke ideelle forhold for en strandferie, men behagelig nok for en avslappende ferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Kveldene var en fin måte å kjøle seg ned fra varmen på. Bare noen få dager med regn.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Ideell for deg som liker varmt klima. Det kan imidlertid være veldig varmt, noe som til tider gjør det vanskelig å gjøre noe som helst.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

En del regn og vind, men dette oppveies av solfylte dager. Vanntette jakker er obligatorisk. Temperaturene er fine for en vinterferie, men ikke forvent sommerlige forhold.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Fint vær, tørt og ikke for varmt, så fint for å besøke ting.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Malta før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Malta.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Malta per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Malta og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Malta kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.

Øyer i Malta