Søk Menu

Hvordan er klimaet i Kroatia?

Klimaet i Kroatia har en gjennomsnittlig årstemperatur på 19°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 8°C og stige til 30°C.

Årlig faller det omtrent 1498 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Kroatia. i tillegg faller det hvert år omtrent 69 cm snø.

Den beste reisetiden for Kroatia er Juni. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Kroatia.

MiddelsStarStarStar

Været er skiftende: solskinn, regn og kalde netter. Dette er... mer

Geert

BraStarStarStarStar

Det kommer noen byger innimellom, men temperaturen er behage... mer

Luuk

Klimaet i Kroatia
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 19°C
  • Høyeste temperatur: 30°C i Juli
  • Laveste temperatur: 8°C i Januar
  • Nedbør: 1498 mm per år, gjennomsnittlig 125 mm per måned
  • Tørreste måneder: 86 mm i Mars, 88 mm i Juni og 91 mm i Juli
  • Våteste måneder: 186 mm i Januar, 150 mm i Mai og 149 mm i Oktober
  • Snøfall: 69 cm per år

Klimatabell for Kroatia

Klimatabellen for Kroatia viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør, snøfall og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 8 10 15 18 21 28 30 28 25 18 13 9
Nattetemperatur (°C) 0 1 5 7 11 16 18 17 14 9 6 1
Nedbør (mm) 186 138 86 99 150 88 91 103 147 149 149 112
Snøfall (cm) 24 28 3,4 0,8 0 0 0 0 0 0 2,3 11
UV-indeks 2 3 5 6 7 8 7 7 5 4 3 2
Beste reisetid No No No No No Yes No No No No No No

Temperatur per måned i Kroatia

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Kroatia

Temperatur per måned i Kroatia

Nedbør per måned i Kroatia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Kroatia.

Nedbør per måned i Kroatia

Snøfall per måned i Kroatia

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige snøfallet i centimeter per måned i Kroatia.

Snøfall per måned i Kroatia

UV-indeks per måned i Kroatia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Kroatia.

UV-indeks per måned i Kroatia

Årstemperatur i Kroatia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Kroatia, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Kroatia

Årlig totalnedbør i Kroatia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Kroatia.

Nedbør per år i Kroatia

Snøfall per år i Kroatia

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige årlige snøfallet i Kroatia, målt i centimeter.

Snøfall per år i Kroatia

Mer klimainformasjon om Kroatia

Det sørøst-europeiske landet Kroatia har middelhavsklima med moderate vintre og varme, tørre somre. Det er et av de mest solrike og varmeste landene i Europa på grunn av beliggenheten ved Adriaterhavet, som også har stor innflytelse på klimaet. Den gjennomsnittlige årstemperaturen i Kroatia er rundt 14 grader Celsius, med sommertopper på 30 grader Celsius.

Klima i forskjellige regioner i Kroatia

Selv om Kroatia generelt har et middelhavsklima, er det bemerkelsesverdige regionale forskjeller. Klimaet er mer middelhavsklima i kystområdene, spesielt på øyene, med varme, tørre somre og moderate vintre. På den annen side har innlandsområdene et mer kontinentalt klima med kjølige vintre og svimlende somre. I fjellene er været tøffere, med kaldere vintre og kjøligere somre. Det er et populært sted for ski og andre vinteraktiviteter, da det ofte er snø i fjellene om vinteren. Alt i alt tilbyr Kroatia et fantastisk klima som er ideelt for å nyte landets forskjellige naturlige trekk og delta i utendørsaktiviteter. Enten du kommer om sommeren eller vinteren, er det alltid noe å gjøre i dette vakre landet.

Kroatisk vår

Når været begynner å varme opp og blomstene begynner å blomstre, er våren en fantastisk årstid i Kroatia. Med høyder på opptil 25 grader Celsius er vårtemperaturene ofte rundt 15 grader Celsius. Det er en flott tid på året å reise til Kroatia, ettersom det er færre turister enn om sommeren, og været er ideelt for å se alle landets attraksjoner.

Sommer i Kroatia

Kroatia er mest besøkt om sommeren, når strendene er fulle av besøkende og været er behagelig og solrikt. Med høyder på opptil 30 grader Celsius er sommertemperaturene ofte rundt 25 grader Celsius. Sommeren er den beste årstiden for bading og annen vannsport på grunn av de stigende sjøtemperaturene.

Høsten i Kroatia

Når temperaturene begynner å synke og bladene begynner å skifte farge, er høsten en fantastisk sesong i Kroatia. Med høyder på opptil 25 grader Celsius er høsttemperaturene ofte rundt 15 grader Celsius. Besøk Kroatia mens været fremdeles er behagelig og folkemengdene ikke er så ille som om sommeren.

Kroatia om vinteren

Med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 10 grader Celsius kan vintrene i Kroatia være kalde. Snø er uvanlig utenfor de høyere fjellene, og landet opplever ikke harde vintre. Hvis du vil unngå folkemengdene og nyte det vakre, rolige landskapet, er vinteren en flott sesong å besøke kystområdene, ettersom de forblir ganske tempererte.

Beste reisetid for Kroatia

Det sørøst-europeiske landet Kroatia er kjent for sin fantastiske Adriaterhavskysten og vakre øyer. Været, folket og kostnadene er bare noen av variablene som avgjør når det er ideelt å reise til Kroatia.

De beste årstidene å besøke Kroatia er vår og høst på grunn av været. Været i disse periodene er temperert og behagelig, med temperaturer mellom 13 og 25 grader Celsius. Somrene i Kroatia kan være undertrykkende varme og undertrykkende, med temperaturer som ofte overstiger 30 grader Celsius. Selv om strendene og øyene er vakre om sommeren, kan det hende at noen besøkende ikke synes folkemengdene og dyre overnattingssteder er verdt det.

Skuldersesongen, som ligger mellom høysesongen om sommeren og lavsesongen om vinteren, er den ideelle tiden å besøke Kroatia hvis du vil unnslippe folkemengdene og spare penger. Været er fortsatt vakkert, det er færre mennesker og kostnadene er lavere i løpet av denne tiden.

De beste månedene å reise til Kroatia regnes generelt som april, mai, september og oktober. I tillegg til moderat vær, er disse månedene også mindre overfylte og rimeligere. Når du bestiller reiser til Kroatia, er det viktig å huske på at landet har en betydelig turistindustri og kostnadene kan endres i henhold til etterspørselen. Det anbefales å planlegge ferien i god tid og ikke reise i den travleste tiden av året hvis du vil spare penger.

Dubrovnik

I Kroatia er Dubrovnik et populært feriested på grunn av sin sjarmerende gamleby og vakre strender. Dubrovnik er best besøkt om våren og høsten, når været er varmt og det er færre turister. Byens attraksjoner kan ha ublu priser og lange ventetider om sommeren, sammen med ekstrem varme.

Split

Et annet populært feriested i Kroatia er Split, som ligger på den dalmatiske kysten. Split er best besøkt om våren og høsten, når været er fint og det er færre turister. Byens attraksjoner kan ha ublu priser og lange ventetider om sommeren, sammen med ekstrem varme.

Nasjonalparken Plitvice Lakes

Plitvice Lakes nasjonalpark i Kroatia er et vakkert område kjent for sine turstier og fossefall. Plitvice Lakes National Park er best besøkt om våren og høsten, når været er temperert og det er færre turister som vandrer rundt. Parkens attraksjoner har en tendens til å ha dyre inngangsbilletter og lange køer om sommeren.

Generelt avhenger når du skal reise til Kroatia av dine egne interesser og reisemåte. De ideelle årstidene å besøke er vår og høst hvis du vil ha moderat vær og færre besøkende. Skuldersesongen er et utmerket valg hvis du vil spare penger og holde deg utenfor folkemengdene. Kroatia er et vakkert og spesielt sted som garantert vil forbløffe deg når du besøker.

Opplevelser med været i Kroatia

Været i Kroatia blir i gjennomsnitt vurdert med 3,8 av 5 stjerner av 12 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Middels StarStarStar

Været er skiftende: solskinn, regn og kalde netter. Dette er fint for dem som liker det milde vinterværet, men bading er ikke et alternativ.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det kommer noen byger innimellom, men temperaturen er behagelig, og himmelen er ofte klar. Om kvelden kan det bli litt kjøligere, så ta med en genser!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

På ettermiddagen kan det til tider bli veldig varmt. Det regnet av og til, men det var ikke noe som ødela ferien.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Februar i Kroatia var ganske blandet. Noen dager var solfylte og behagelige, andre grå og kalde. Overraskende nok kom det til og med litt snø, og det var en unik opplevelse. Kort sagt, ikke den beste tiden å reise på.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

September var en flott tid å besøke Kroatia på. Været var stort sett solfylt og varmt, ideelt for utendørsaktiviteter. I noen dager kom det imidlertid uventet regn, men det ga seg snart.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Kveldene var flotte. Det regnet bare av og til, og de fleste dagene var solfylte. Ideelt for strandelskere, men mindre hyggelig for aktive feriegjester.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Lett regn vekslet med solskinnsdager, og temperaturen lå mellom 10 og 15 grader. Det var kjølig, men ikke spesielt kaldt. Dette stedet var imidlertid ikke egnet for aktiv hvile.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Perfekt vær for å nyte sandstranden og det asurblå havet. Sol og varmt, men ikke trykkende varmt. Et absolutt 5-stjerners hotell!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Desember i Kroatia er mild, men ganske våt. Jeg likte de rolige turiststedene, men måtte bruke paraplyen ofte. For kjølig til å svømme, men flott for å blåse ut.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Temperaturene var milde, men regn og overskyede dager dominerte. Ikke akkurat ideelt for en solskinnsferie. Likevel, vi nøt de mindre overfylte turiststedene.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Har hatt fin ferie i Kroatia været var behagelig mellom 20/25 grader med noen byger. Vi skal dit igjen i år i september.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Kunne ikke ha vært bedre! Hadde nydelig varmt vær alle dagene— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Kroatia før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Kroatia.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Kroatia per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Kroatia og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Kroatia kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.

Øyer i Kroatia