Kroatia
8 to 27°C
temperatur
3168 timer
solskinn per dag
632 mm
regn
213 dager
tørr
151 dager
regn
1 dag
snø

Klimaet i Kroatia

Det sørøst-europeiske landet Kroatia har middelhavsklima med moderate vintre og varme, tørre somre. Det er et av de mest solrike og varmeste landene i Europa på grunn av beliggenheten ved Adriaterhavet, som også har stor innflytelse på klimaet. Den gjennomsnittlige årstemperaturen i Kroatia er rundt 14 grader Celsius, med sommertopper på 30 grader Celsius.

Klimagjennomsnitt for hele året

  • Dag: gjennomsnittlig dagtemperatur er mellom 8°C og 27°C i løpet av dagen
  • Night: den gjennomsnittlige nattetemperaturen er mellom 6°C og 23°C
  • Sjøtemperatur: sjøtemperaturen er mellom 7°C og 29°C
  • Regn: det regner 151 dager og det er totalt omtrent 632 mm nedbør
  • Snø: det snør i gjennomsnitt 1 dager i året
  • Soltimer: i løpet av året er det 3168 soltimer
Maksimumstemperatur: mellom 8°C og 27°C
Varmeste måned: 27°C i august
Kaldeste måned: 8°C i januar
Nattemperatur: mellom 6°C og 23°C
Sjøtemperatur: mellom 7°C og 29°C
Tørre dager: 213 dager
Dager med regn: 151 dager
Dager med snø: 1 dager
Total regnsum: 632 mm
Antall soltimer: 3168 timer

Klima i forskjellige regioner i Kroatia

Selv om Kroatia generelt har et middelhavsklima, er det bemerkelsesverdige regionale forskjeller. Klimaet er mer middelhavsklima i kystområdene, spesielt på øyene, med varme, tørre somre og moderate vintre. På den annen side har innlandsområdene et mer kontinentalt klima med kjølige vintre og svimlende somre. I fjellene er været tøffere, med kaldere vintre og kjøligere somre. Det er et populært sted for ski og andre vinteraktiviteter, da det ofte er snø i fjellene om vinteren. Alt i alt tilbyr Kroatia et fantastisk klima som er ideelt for å nyte landets forskjellige naturlige trekk og delta i utendørsaktiviteter. Enten du kommer om sommeren eller vinteren, er det alltid noe å gjøre i dette vakre landet.

Kroatisk vår

Når været begynner å varme opp og blomstene begynner å blomstre, er våren en fantastisk årstid i Kroatia. Med høyder på opptil 25 grader Celsius er vårtemperaturene ofte rundt 15 grader Celsius. Det er en flott tid på året å reise til Kroatia, ettersom det er færre turister enn om sommeren, og været er ideelt for å se alle landets attraksjoner.

Sommer i Kroatia

Kroatia er mest besøkt om sommeren, når strendene er fulle av besøkende og været er behagelig og solrikt. Med høyder på opptil 30 grader Celsius er sommertemperaturene ofte rundt 25 grader Celsius. Sommeren er den beste årstiden for bading og annen vannsport på grunn av de stigende sjøtemperaturene.

Høsten i Kroatia

Når temperaturene begynner å synke og bladene begynner å skifte farge, er høsten en fantastisk sesong i Kroatia. Med høyder på opptil 25 grader Celsius er høsttemperaturene ofte rundt 15 grader Celsius. Besøk Kroatia mens været fremdeles er behagelig og folkemengdene ikke er så ille som om sommeren.

Kroatia om vinteren

Med en gjennomsnittstemperatur på omtrent 10 grader Celsius kan vintrene i Kroatia være kalde. Snø er uvanlig utenfor de høyere fjellene, og landet opplever ikke harde vintre. Hvis du vil unngå folkemengdene og nyte det vakre, rolige landskapet, er vinteren en flott sesong å besøke kystområdene, ettersom de forblir ganske tempererte.

Temperaturgraf

Denne grafen viser gjennomsnittlig maksimumstemperatur (rød) og minimumstemperatur (blå) for Kroatia.

Nedbørgraf

Denne grafen viser gjennomsnittlig nedbørsmengde per måned for Kroatia.

Vil du gå til Kroatia?

Dette er reiseselskapene der du kan bestille en reise til Kroatia:

Tilbud for Kroatia

Klimatabell for Kroatia

Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Dag temp. (°C) 8 9 12 15 19 24 26 27 23 18 14 10
Natt temp. (°C) 6 6 9 12 16 20 22 23 19 15 11 7
Vanntemp. (°C) 7 10 14 17 22 26 28 29 26 20 16 12
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Nedbør 36 55 37 33 50 66 48 48 81 60 72 46
Dager med regn 12 12 11 13 16 14 13 10 12 13 14 11
Dager med snø - 1 - - - - - - - - - -
Dager med oppholdsvær 19 15 20 17 15 16 18 21 18 18 16 20
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Soltimer per dag 5 5 8 11 11 12 12 12 11 6 6 5
Vindhastighet i Bft 3 3 3 3 3 3 2 2 3 3 3 3
UV-indeks 2 3 4 4 5 6 6 6 5 4 3 3

Beste tid å reise til Kroatia

Det sørøst-europeiske landet Kroatia er kjent for sin fantastiske Adriaterhavskysten og vakre øyer. Været, folket og kostnadene er bare noen av variablene som avgjør når det er ideelt å reise til Kroatia.

De beste årstidene å besøke Kroatia er vår og høst på grunn av været. Været i disse periodene er temperert og behagelig, med temperaturer mellom 13 og 25 grader Celsius. Somrene i Kroatia kan være undertrykkende varme og undertrykkende, med temperaturer som ofte overstiger 30 grader Celsius. Selv om strendene og øyene er vakre om sommeren, kan det hende at noen besøkende ikke synes folkemengdene og dyre overnattingssteder er verdt det.

Skuldersesongen, som ligger mellom høysesongen om sommeren og lavsesongen om vinteren, er den ideelle tiden å besøke Kroatia hvis du vil unnslippe folkemengdene og spare penger. Været er fortsatt vakkert, det er færre mennesker og kostnadene er lavere i løpet av denne tiden.

De beste månedene å reise til Kroatia regnes generelt som april, mai, september og oktober. I tillegg til moderat vær, er disse månedene også mindre overfylte og rimeligere. Når du bestiller reiser til Kroatia, er det viktig å huske på at landet har en betydelig turistindustri og kostnadene kan endres i henhold til etterspørselen. Det anbefales å planlegge ferien i god tid og ikke reise i den travleste tiden av året hvis du vil spare penger.

Dubrovnik

I Kroatia er Dubrovnik et populært feriested på grunn av sin sjarmerende gamleby og vakre strender. Dubrovnik er best besøkt om våren og høsten, når været er varmt og det er færre turister. Byens attraksjoner kan ha ublu priser og lange ventetider om sommeren, sammen med ekstrem varme.

Split

Et annet populært feriested i Kroatia er Split, som ligger på den dalmatiske kysten. Split er best besøkt om våren og høsten, når været er fint og det er færre turister. Byens attraksjoner kan ha ublu priser og lange ventetider om sommeren, sammen med ekstrem varme.

Nasjonalparken Plitvice Lakes

Plitvice Lakes nasjonalpark i Kroatia er et vakkert område kjent for sine turstier og fossefall. Plitvice Lakes National Park er best besøkt om våren og høsten, når været er temperert og det er færre turister som vandrer rundt. Parkens attraksjoner har en tendens til å ha dyre inngangsbilletter og lange køer om sommeren.

Generelt avhenger når du skal reise til Kroatia av dine egne interesser og reisemåte. De ideelle årstidene å besøke er vår og høst hvis du vil ha moderat vær og færre besøkende. Skuldersesongen er et utmerket valg hvis du vil spare penger og holde deg utenfor folkemengdene. Kroatia er et vakkert og spesielt sted som garantert vil forbløffe deg når du besøker.

Klima for Kroatia etter måned

Hvordan er gjennomsnittsklimaet i en gitt måned for Kroatia? Klikk på en måned for å se alle månedlige gjennomsnitt for solskinn, maksimums- og minimumstemperaturer, prosentvis sjanse for regn per dag, snøfall og antall regnværsdager.

Erfaringer med været i Kroatia

Har du vært i i Kroatia?

Legg igjen dine opplevelser av været i Kroatia og vinn 1000 kr!

E-postadressen din vil ikke vises i anmeldelsen og vil ikke bli videresendt til tredjeparter.

Populaire bestemmingen i Kroatia

Byer og tettsteder i Kroatia

Har du sett en feil?

Send oss en e-post, vi er takknemlige for din hjelp.