Søk Menu

Hvordan er klimaet i Sør-Afrika?

Klimaet i Sør-Afrika har en gjennomsnittlig årstemperatur på 28°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 19°C og stige til 35°C.

Årlig faller det omtrent 246 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Sør-Afrika.

Den beste reisetiden for Sør-Afrika er March til November. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Sør-Afrika.

Temperature 19 til 35°C
Rain 246 mm

BraStarStarStarStar

April i Sør-Afrika var hyggelig! Omskiftelig, men generelt ... mer

Willeke

Klimaet i Sør-Afrika
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 28°C
  • Høyeste temperatur: 35°C i Januar
  • Laveste temperatur: 19°C i Juni og Juli
  • Nedbør: 246 mm per år, gjennomsnittlig 21 mm per måned
  • Tørreste måneder: 6,1 mm i Juli, 7,0 mm i August og 10 mm i Juni
  • Våteste måneder: 43 mm i Januar, 33 mm i Mars og 31 mm i Desember

Klimatabell for Sør-Afrika

Klimatabellen for Sør-Afrika viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 35 33 31 26 23 19 19 21 26 30 31 34
Nattetemperatur (°C) 19 19 17 13 9 5 4 5 9 13 15 18
Nedbør (mm) 43 27 33 29 17 10 6,1 7,0 12 11 19 31
UV-indeks 10 10 9 8 6 6 6 7 9 10 10 10
Beste reisetid No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No

Temperatur per måned i Sør-Afrika

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Sør-Afrika

Temperatur per måned i Sør-Afrika

Nedbør per måned i Sør-Afrika

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Sør-Afrika.

Nedbør per måned i Sør-Afrika

UV-indeks per måned i Sør-Afrika

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Sør-Afrika.

UV-indeks per måned i Sør-Afrika

Årstemperatur i Sør-Afrika

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Sør-Afrika, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Sør-Afrika

Årlig totalnedbør i Sør-Afrika

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Sør-Afrika.

Nedbør per år i Sør-Afrika

Mer klimainformasjon om Sør-Afrika

På grunn av sin størrelse og beliggenhet nær den sørligste spissen av Afrika har Sør-Afrika et bredt spekter av temperaturer gjennom hele året. Klimaet er subtropisk, noe som betyr varmt til varmt året rundt med bare korte kuldeperioder om vinteren. Den typiske temperaturen i Sør-Afrika varierer fra rundt 15 til 20 grader Celsius, avhengig av region og tid på året.

Vår (september til november)

Mellom ekstremer av sommervarme og vinterkulde har Sør-Afrika en kort vår fra september til november. I løpet av denne tiden er temperaturene vanligvis mellom 15 og 20 grader Celsius, men dette kan variere fra område til område.

I løpet av denne tiden av året er stormer og andre typer dårlig vær mer vanlig og intens i hele landet.

Sommer (desember til februar)

Sommeren i Sør-Afrika når sitt høydepunkt i månedene desember, januar og februar. Temperaturene varierer vanligvis fra midten av 20-tallet til midten av 30-tallet i løpet av denne tiden, men i nord og innlandet kan de nå mye høyere.

På denne tiden av året stiger luftfuktigheten over hele landet, noe som gjør den allerede ubehagelige varmen mye verre.

Høst (mars til mai)

Den sørafrikanske høstsesongen, som dekker månedene mars til mai, er en overgangsperiode mellom landets brennende sommer og kalde vinter. På denne tiden av året er temperaturene vanligvis mellom 15 og 20 grader Celsius.

På denne tiden av året øker nedbøren i landet, noe som kan føre til en økning i hyppigheten og intensiteten av stormer og andre former for ekstremvær.

Vinter (juni til august)

Den sørafrikanske vinteren (juni-august) er den perioden da temperaturen synker mest. Vanligvis er temperaturene på denne tiden av året mellom 10 og 15 grader Celsius, men i noen regioner kan de være betydelig lavere, spesielt i høyere høyder.

Deler av landet kan oppleve temperaturer under null og kanskje snøfall på grunn av kaldfronter som rykker frem fra Sør-Atlanteren.

Klimavariasjoner etter region

Sør-Afrikas vær varierer fra område til område, og landets mange regioner har alle sine egne egenskaper. Western Cape, for eksempel, har et middelhavsklima, noe som gjør vintrene varme og våte og somrene ekstremt varme og tørre.

Østlige områder som KwaZulu-Natal og Eastern Cape har et subtropisk klima med varme, fuktige somre og moderate, tørre vintre. De nordlige provinsene Limpopo og Mpumalanga har det samme varme, tørre klimaet som resten av landet.

Beste reisetid for Sør-Afrika

Som turistmål har Sør-Afrika mye å tilby, fra vakre naturlandskap og nasjonalparker til livlige byer og interessante kultursteder. Det er mye variasjon og aktivitet i dette landet, så det kan være en utfordring å velge riktig tidspunkt å besøke.

Månedene september til april, Sør-Afrikas vår- og sommersesong, regnes ofte som den beste tiden å besøke landet. Været er mildt og tørt, perfekt for utendørsutflukter som safari, fotturer og turer til stranden. Gjennomsnittstemperaturen ligger mellom de lave og midten av 20-årene, med sporadiske hetebølger i de høye 30-årene.

Sør-Afrika er et enormt land med et bredt utvalg av klima, så den ideelle tiden å reise dit varierer fra region til region.

Cape Town, i Western Cape, har regnfulle vintre og tørre somre som er typiske for middelhavsklimaet. November til mars er sommer i denne delen av verden, med behagelig, solfylt vær og gjennomsnittstemperaturer på 25 til 28 grader Celsius.

Mens vest opplever kalde, våte vintre og varme, fuktige somre, råder et subtropisk klima i øst, der Kruger nasjonalpark og Drakensberg-fjellene ligger. Temperaturene svinger rundt 20-22 grader Celsius fra mai til august, noe som gjør dette til den ideelle sesongen for å utforske regionen.

Når du skal reise til Sør-Afrika bestemmes til slutt av dine interesser og personlige preferanser. Vår og sommer er ideelle hvis du vil dra på safari og andre utendørsaktiviteter, mens vinteren er å foretrekke hvis du vil unnslippe varmen og folkemengdene. Å besøke Sør-Afrika vil utvilsomt være et av høydepunktene i livet ditt.

Opplevelser med været i Sør-Afrika

Været i Sør-Afrika blir i gjennomsnitt vurdert med 3,4 av 5 stjerner av 5 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Dårlig StarStar

Regn og overskyet— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

April i Sør-Afrika var hyggelig! Omskiftelig, men generelt sol, litt kjølig med noen få byger. Perfekt for å kombinere avslapping og friluftsliv!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Mye sol, alt sammen med behagelige temperaturer rundt 20 grader. Noen få regnværsdager, men generelt balansert. Bortsett fra periodevis kaldt vær om natten, var det ingen alvorlige hindringer.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Selv om dagene var varme, var nettene kjølige og behagelige. Noen ganger regnet det, men det gjorde naturen enda vakrere.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

I motsetning til hva jeg hadde forventet, var kveldene ganske kalde. En god jakke er et must!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Sør-Afrika før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Sør-Afrika.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Sør-Afrika per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Sør-Afrika og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Sør-Afrika kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.