Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Tyrkia

Klimaet i Tyrkia har en gjennomsnittlig årstemperatur på 20°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 5°C og stige til 32°C.

Årlig faller det omtrent 462 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Tyrkia. i tillegg faller det hvert år omtrent 78 cm snø.

Den beste reisetiden for Tyrkia er April til October. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Tyrkia.

Temperature 5 til 32°C
Rain 462 mm
Snow 78 cm

UtmerketStarStarStarStarStar

Fantastisk vær, med godt over 30 grader. Her er en sikret s... mer

Kristine Hoelseth

UtmerketStarStarStarStarStar

Været veldig bra vann varmt, men voksende... mer

Jaroslav

Klimaet i Tyrkia
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 20°C
  • Høyeste temperatur: 32°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 5°C i Januar
  • Nedbør: 462 mm per år, gjennomsnittlig 39 mm per måned
  • Tørreste måneder: 3,3 mm i Juli, 7,7 mm i August og 18 mm i September
  • Våteste måneder: 69 mm i Februar, 69 mm i Mars og 56 mm i Mai
  • Snøfall: 78 cm per år

Klimatabell for Tyrkia

Klimatabellen for Tyrkia viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør, snøfall og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 5 9 13 18 23 27 32 32 29 21 14 8
Nattetemperatur (°C) -5 -3 1 5 9 13 15 16 13 6 0 -1
Nedbør (mm) 45 69 69 47 56 39 3,3 7,7 18 21 44 43
Snøfall (cm) 25 18 12 2,7 0 0 0 0 0 0,1 1,3 18
UV-indeks 4 6 7 8 8 8 10 9 8 6 5 4
Beste reisetid No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No No

Temperatur per måned i Tyrkia

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Tyrkia

Temperatur per måned i Tyrkia

Nedbør per måned i Tyrkia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Tyrkia.

Nedbør per måned i Tyrkia

Snøfall per måned i Tyrkia

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige snøfallet i centimeter per måned i Tyrkia.

Snøfall per måned i Tyrkia

UV-indeks per måned i Tyrkia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Tyrkia.

UV-indeks per måned i Tyrkia

Årstemperatur i Tyrkia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Tyrkia, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Tyrkia

Årlig totalnedbør i Tyrkia

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Tyrkia.

Nedbør per år i Tyrkia

Snøfall per år i Tyrkia

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige årlige snøfallet i Tyrkia, målt i centimeter.

Snøfall per år i Tyrkia

Mer klimainformasjon om Tyrkia

Klimaet i Tyrkia varierer fra område til område på grunn av landets beliggenhet på den nordlige halvkule. Generelt kan landets klima beskrives som middelhavsklima, med varme, tørre somre og varme, regnfulle vintre. På den annen side, på grunn av landets enorme størrelse og varierte geografi, kan Tyrkias klima også beskrives som temperert kontinentalt, oseanisk og halvtørt.

Tyrkias klima bestemmes i stor grad av beliggenheten ved krysset mellom tre av verdens største kontinenter: Europa, Asia og Afrika. Dette betyr at det er utsatt for de klimatiske effektene av luftmasser som kommer fra alle disse tre stedene.

I tillegg er Tyrkias landskap svært variert, med fjellkjeder, høysletter og kystområder. Som et resultat kan klimaet variere sterkt i forskjellige deler av landet, med noen steder som har et klima som ligner på Middelhavet og andre et klima som er mer beslektet med et kontinentalt klima.

Våren i Tyrkia

Etter den bitende kulden om vinteren har Tyrkia en overgangssesong til sommeren, når temperaturene gradvis blir mer behagelige. Vårtemperaturene varierer vanligvis fra 10 til 20 grader Celsius hver dag, med kvikksølv som gradvis øker etter hvert som sesongen skrider frem.

Våren er også kjent for høy sannsynlighet for nedbør, som vanligvis varierer fra milde til høye mengder på denne tiden av året over hele landet. Dette gjelder spesielt kystområdene i Tyrkia nærmest Middelhavet.

Sommer i Tyrkia

Daglige temperaturer varierer ofte fra 30 til 40 grader Celsius om sommeren i Tyrkia, den varmeste årstiden. Varmen kan være undertrykkende, spesielt i de delene av landet som er mer avsidesliggende og hvor klimaet er mer kontinentalt.

Regn er sjelden om sommeren, og det meste av Tyrkia opplever lite eller ingen nedbør i gjennomsnitt i løpet av denne sesongen. Dette er fordi værmønstrene for det meste bestemmes av de varme, tørre luftmassene som kommer fra ørkenene i sør.

Høst i Tyrkia

Etter den brennende sommervarmen har Tyrkia en annen overgangssesong mot vinteren, når temperaturene begynner å synke. Om høsten varierer temperaturene vanligvis fra 10 til 20 grader Celsius, med en gradvis nedadgående trend i termometeret etter hvert som sesongen skrider frem.

I tillegg er sjansen for regn større om høsten, og Tyrkia får ofte moderate til betydelige mengder nedbør på denne tiden av året. Dette gjelder spesielt i kystområdene i Tyrkia.

Vinter i Tyrkia

I det indre Tyrkia er vinteren den kaldeste årstiden, med temperaturer ofte under 0 grader Celsius. Dette gjør vinteren til den kaldeste sesongen i Tyrkia. Snøfall er også vanlig om vinteren, spesielt i høylandet, der det er et mer kontinentalt klima.

Regn er også mer vanlig om vinteren, og landet får moderat til kraftig nedbør på denne tiden av året. Spesielt langs kystregionen.

Regionale variasjoner i klima

Været i Tyrkia kan variere ganske mye fra sted til sted. For eksempel har de kystnære delene av Tyrkia et middelhavsklima, som består av somre som er veldig varme og tørre og vintre som er noe varme og fuktige. Dette er fordi de ligger nær havet, som spiller en rolle i å opprettholde en mer konstant temperatur og en rikelig tilførsel av nedbør.

Derimot er klimaet i Tyrkias innlandsdistrikter mer kontinentalt, med kjøligere vintre og varmere somre enn i kystdistriktene. Dette er fordi de ligger dypere inn i landet, noe som gjør dem mer følsomme for bølgene av varm, tørr luft som kommer fra ørkenene i sør.

Beste reisetid for Tyrkia

Den beste tiden å besøke Tyrkia avhenger i stor grad av hva du ønsker å se og gjøre i løpet av reisen. Generelt er imidlertid den beste tiden å besøke Tyrkia mellom april og juni, eller mellom september og november. Disse skuldersesongene tilbyr behagelige temperaturer, vakkert vær og færre folkemengder, noe som gjør dem ideelle for å utforske landet.

Når det gjelder temperatur, er vår- og høstmånedene vanligvis de mest behagelige, med gjennomsnittlige høyder på 20-25 grader Celsius. Disse temperaturene er perfekte for å nyte de mange utendørsaktivitetene Tyrkia har å tilby, for eksempel fotturer i fjellet, utforske gamle ruiner eller nyte solen på landets vakre strender.

Regionale forskjeller i Tyrkia

Det er noen forskjeller i den beste tiden å besøke Tyrkia, avhengig av hvilken region i Tyrkia du planlegger å besøke. Hvis du planlegger å besøke kystregionene i Tyrkia, er den beste tiden å reise mellom april og juni, når været er varmt og solrikt, og vannet fremdeles er relativt kjølig. Dette er også et godt tidspunkt å besøke landets mange øyer, ettersom folkemengdene er mindre og prisene er rimeligere.

For de som ønsker å utforske landets rike historie og kultur, er høstmånedene september og oktober den beste tiden å besøke. I løpet av disse månedene er været fortsatt behagelig, med gjennomsnittstemperaturer rundt 20 grader Celsius, og folkemengdene er mindre, noe som gjør det lettere å utforske landets mange museer, gamle ruiner og andre kulturelle attraksjoner.

Opplevelser med været i Tyrkia

Været i Tyrkia blir i gjennomsnitt vurdert med 4,4 av 5 stjerner av 17 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Fantastisk vær, med godt over 30 grader. Her er en sikret stabilt og varmt vær. Frodig og tropisk! Nydelig mat og vennlige mennesker å møte. Hit reiser familien og jeg mer enn gjerne tilbake til. Takk for oss! Side - Tyrkia august/ september 2023.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været veldig bra vann varmt, men voksende— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Dårlig StarStar

dårlig! 29. mai til 4. juni i 2023 hadde vi 2 morgener og 1 ettermiddag med solskinn, for resten regn.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Solfylte dager, klar himmel, nesten ingen skyer. Selvfølgelig var det varmt - rundt 35 °C hver dag, men takket være nærheten til havet var varmen til å holde ut. Den beste opplevelsen!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Om dagen kunne vi nyte godt av mye sol, men om kvelden ble det litt kjøligere. Noen få regnværsdager, men generelt bra vær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Noen ganger regnvær, men generelt godt vær for å nyte strendene og severdighetene.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Snøen i innlandet byr på ekte vintersportmuligheter.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Solen skinte nesten hver dag, og det var behagelig varmt, noe som var ideelt for både avslapping på stranden og sightseeing. Ideell solrik 5-stjerners beliggenhet!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Temperaturen er varm, perfekt for stranddager. Høye UV-nivåer krever beskyttelse. Sol fra morgen til kveld!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Selv om det ikke var varmt nok til en stranddag, var det mange solfylte dager med en kjølig bris.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

En god kombinasjon av sol og overskyet vær. Ideelt for en solrik vinterferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været i Tyrkia i juni var perfekt! Sol, blå himmel og temperaturer rundt 30 grader. Det var deilig å sole seg på dagtid og behagelig nok til å spise ute om kvelden. Veldig fornøyd med klimaet!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var sol og varmt om dagen, men det ble betydelig kjøligere om natten. En lett jakke er praktisk om kvelden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

På dagtid var det sol og varmt og fint, mens kveldene var behagelig kjølige. Det regnet nesten ikke. Kort sagt, ideelt ferievær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

deilig varm, frisk bris. Tidlig mørkt— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Jeg bor her og i juli august for varmt for det og deretter nydelig og varmt og om vinteren kan det være kaldt, men ikke så kaldt som Nederland. Solen skinner med regelmessighet om vinteren bare om kvelden blir det kjølig til kaldt, varer i 2,5 måneder i gjennomsnitt. Så varmes det opp igjen. April gjør hva den vil, og det gjør den også i Tyrkia.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Sol, sol, sol :)— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Tyrkia før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Tyrkia.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Tyrkia per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Tyrkia og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Tyrkia kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.