Søk Menu

Hvordan er klimaet i Spania?

Klimaet i Spania har en gjennomsnittlig årstemperatur på 22°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 11°C og stige til 35°C.

Årlig faller det omtrent 466 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Spania. i tillegg faller det hvert år omtrent 4,8 cm snø.

Den beste reisetiden for Spania er April til Juni, September og Oktober. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Spania.

Temperature 11 til 35°C
Rain 466 mm
Snow 4,8 cm

DårligStarStar

Det var flere grå regnværsdager enn solskinnsstunder. Det va... mer

Adriaan Riedstra

MiddelsStarStarStar

Vakre, varme dager, men også noen regnværsdager. Temperature... mer

Hugo Lopez

Klimaet i Spania
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 22°C
  • Høyeste temperatur: 35°C i Juli
  • Laveste temperatur: 11°C i Januar
  • Nedbør: 466 mm per år, gjennomsnittlig 39 mm per måned
  • Tørreste måneder: 11 mm i Juli, 17 mm i August og 20 mm i Juni
  • Våteste måneder: 68 mm i Oktober, 59 mm i April og 55 mm i November
  • Snøfall: 4,8 cm per år

Klimatabell for Spania

Klimatabellen for Spania viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør, snøfall og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 11 14 16 20 25 30 35 34 28 22 15 13
Nattetemperatur (°C) 2 3 5 8 12 17 20 20 16 12 6 4
Nedbør (mm) 35 34 53 59 29 20 11 17 42 68 55 43
Snøfall (cm) 4,1 0,2 0,3 0,2 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-indeks 4 5 7 8 8 9 9 8 7 6 4 4
Beste reisetid No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Temperatur per måned i Spania

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Spania

Temperatur per måned i Spania

Nedbør per måned i Spania

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Spania.

Nedbør per måned i Spania

Snøfall per måned i Spania

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige snøfallet i centimeter per måned i Spania.

Snøfall per måned i Spania

UV-indeks per måned i Spania

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Spania.

UV-indeks per måned i Spania

Årstemperatur i Spania

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Spania, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Spania

Årlig totalnedbør i Spania

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Spania.

Nedbør per år i Spania

Snøfall per år i Spania

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige årlige snøfallet i Spania, målt i centimeter.

Snøfall per år i Spania

Mer klimainformasjon om Spania

Spania har et variert klima på grunn av sin enorme størrelse og varierte topografi. På grunn av middelhavsklimaet har landet varme, tørre somre og milde, regnfulle vintre. Været varierer ikke bare fra sted til sted, men også etter årstid.

Regionale forskjeller

Det meste av Spania har middelhavsklima, med noen få bemerkelsesverdige unntak. En av Spanias mest bemerkelsesverdige klimasoner er det sentrale platået, som dekker store deler av innlandet. Dette området har et kontinentalt klima, noe som betyr at somrene er varme og vintrene er kalde.

Middelhavskysten

Middelhavskysten, som danner Spanias østlige og sørlige grenser, er en annen viktig klimaregion. Med milde, regnfulle vintre og varme, tørre somre er klimaet i dette området typisk middelhavsklima.

Om sommeren er høyder mellom 25 og 30 grader Celsius, mens minima om vinteren er mellom 10 og 15 grader Celsius. På grunn av de lange, varme somrene og milde vintrene er denne regionen kjent for sine strender og soling.

Nord-Spania

I Nord-Spania, der klimaet er mildere, ligger Galicia og Baskerland. Disse områdene har mildt og pålitelig vær hele året takket være Atlanterhavet.

Om sommeren er maksimum mellom 20 og 25 grader Celsius, mens minimum om vinteren er mellom 5 og 10 grader Celsius. Det frodige, grønne landskapet og rikelig med nedbør gjør dette området populært blant frilufts- og naturelskere.

Kanariøyene

Et subtropisk klima, til slutt, finnes på Kanariøyene, som ligger utenfor kysten av Afrika. Disse øyene opplever konstant varme hele året takket være gjennomsnittstemperaturen på 25 til 30 grader Celsius. Øyene er populære blant reisende som søker et varmt, tropisk sted fordi været der er gjennomgående behagelig og solfylt.

Lente i Spania

I Spania varer våren fra mars til mai, og været er vanligvis nydelig med få regnværsdager. Mens det er 15 til 20 grader i midten og sør, er gjennomsnittstemperaturen i nord mellom 10 og 15 grader. Siden det ennå ikke er høysesong, er det ikke mange turister, og været i Spania er vanligvis hyggelig, noe som gjør det til et godt sted å reise.

Sommer i Spania

Spanske somre er vanligvis varme og tørre fra juni til august, med gjennomsnittstemperaturer i sør og sentrum av landet på 25 til 30 grader. I nord er temperaturene litt kaldere, mellom 20 og 25 grader.

Spania er travlest på denne tiden av året fordi så mange besøkende kommer for å nyte landets strender og andre attraksjoner. Men fordi det kan bli ganske varmt, drikk rikelig med vann og begrens tiden din ute i løpet av de varmeste timene på dagen.

Høsten i Spania

Om høsten i Spania, som varer fra september til november, begynner været å kjøle seg ned. Mens temperaturene i nord er mellom 10 og 15 grader, er de henholdsvis mellom 15 og 20 grader i midten og sør. Spania er et bra sted å reise i løpet av denne tiden av året fordi det er færre mennesker og været vanligvis er fint.

Vinteren i Spania

Vinteren i Spania varer vanligvis fra desember til februar og er mild og regnfull. Gjennomsnittstemperaturen i de sentrale og sørlige regionene i landet er mellom 10 og 15 grader Celsius, selv om det av og til kan bli varmere.

Temperaturene i Galicia og Baskerland, som er nordligere og vanligvis varmere, ligger i gjennomsnitt mellom 5 og 10 grader Celsius. Snø faller ikke ofte i det meste av landet, men snø kan falle i høyere høyder og i fjellene.

Beste reisetid for Spania

Siden Spania er et stort land med forskjellige klimatiske forhold, vil perioden du er her definitivt påvirke hvilken type ferie du vil ha. Generelt regnes våren (mars til mai) eller høsten (september til november) som den beste reisetiden for å besøke Spania.

I løpet av denne tiden har du flott vær, mindre folkemengder, gode priser og mange ting å gjøre! Og fordi disse periodene er utenfor sesongen, er overnattinger generelt billigere, restauranter er ikke overfylte og du trenger ikke å stå i kø halve dagen for neste attraksjon.

Juli og august er høysesongen i Spania

Høysesongen i Spania er i de solfylte sommermånedene. Juli og august er de våteste, travleste og dyreste i kystområdene, og de minst overfylte, men ubehagelig varme og støvete i innlandet.

Det er faktisk best å besøke strendene sent på våren / forsommeren (mai eller begynnelsen av juni) eller sensommeren (august til september, til og med oktober) for å unngå ekstrem varme.

Spania kan derfor være veldig varmt om sommeren, vintrene kan igjen være veldig kalde i innlandet (og veldig regnfulle ved kysten), og våren og høsten kan være overraskende kule.

Uansett hvilken dato du besøker Spania, vil du imidlertid ikke bli skuffet. Året rundt er det deilig mat, utrolige museer og en kultur verdt å fordype deg i.

Opplevelser med været i Spania

Været i Spania blir i gjennomsnitt vurdert med 4,3 av 5 stjerner av 8 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Dårlig StarStar

Det var flere grå regnværsdager enn solskinnsstunder. Det var kjøligere enn forventet, med temperaturer rundt 15 grader. Ikke ideelt ferievær for meg.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Vakre, varme dager, men også noen regnværsdager. Temperaturene lå rundt 20 grader, ganske behagelig, men kanskje for kaldt for en strandferie. Så været var blandet.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Strålende blå himmel og solfylte dager. Temperaturen var mild og behagelig, mellom 20 og 25 grader. Korte byger i begynnelsen av måneden, men generelt fint vær!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Solen skinner, og temperaturen er deilig og varm, perfekt for en solferie. Det var nesten overskyet, fantastisk.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

I februar var været i Spania mildt og pent. Det var noen solfylte dager da du kunne nyte en terrasse. For kjølig for stranden, men ideelt for sightseeing.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Behagelige temperaturer, mye sol og nesten hver dag perfekt for bading i det vakre havet. Virkelig en 5-stjerners opplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Perfekt for en ferie der du ønsker å flykte fra kulden. Anbefales på det varmeste!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Vi tok en biltur gjennom Spania og stoppet blant annet i Barcelona, Granada, Sevilla og Madrid. Vi hadde 1 regnvær i løpet av vår 3-ukers ferie, og det var bare noen få dråper. Været var virkelig fantastisk.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Spania før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Spania.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Spania per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Spania og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Spania kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.

Øyer i Spania