Klima Thailand

Klimaet i Thailand er ofte varmt og fuktig, og landet har tre forskjellige årstider: den tørre årstiden, regntiden og den kjølige årstiden. Thailand har disse klimatypene fordi det ligger i den tropiske regionen i Sørøst-Asia.

På grunn av sin nærhet til ekvator er landet konstant utsatt for sollys hele året. Som et direkte resultat er temperaturene og fuktighetsnivåene ganske høye. I tillegg er landets varme og fuktige klima delvis forårsaket av monsunvindene som blåser over Det indiske hav.

Tørrtid

Temperaturene i Thailand kan nå 40 grader Celsius i den varme sesongen, som går fra mars til juni og varer nesten seks måneder. Denne tiden av året er preget av solfylte dager og relativt lite nedbør.

Det er en populær tid for ferierende å besøke området. Imidlertid kan de høye temperaturene og overdreven fuktighet forårsake ubehag for noen mennesker.

Regnsesong

Kraftig nedbør forekommer i hele Thailand i månedene juli til oktober, tilsvarende landets monsunsesong. Dette gjelder spesielt i de sørlige og sentrale områdene av landet.

Denne tiden av året er preget av overskyet himmel og sporadiske tordenvær, noe som kan føre til flom i noen regioner. Temperaturene har en tendens til å være lavere i denne sesongen enn i den varme sesongen, i gjennomsnitt mellom 25 og 30 grader Celsius.

Kjølig årstid

Månedene november til februar utgjør Thailands kjølige sesong, preget av behagelige temperaturer og veldig lite regn. Denne sesongen varer i fire måneder. Denne sesongen er preget av skyfri himmel og behagelig vær, noe som bidrar til dens popularitet blant reisende. Temperaturen i løpet av denne sesongen svever ofte rundt 25 grader Celsius daglig.

Nord i Thailand

Klimaet i den nordlige delen av Thailand skiller seg fra det i resten av landet. Den tørre årstiden i denne delen av verden går fra juni til oktober, mens den varme og fuktige sesongen bare varer fra mars til mai.

Månedene november til februar utgjør den kjølige sesongen i denne regionen, preget av tett tåke og isete temperaturer, med gjennomsnittstemperaturer som faller til et sted rundt 15 grader Celsius. Denne sesongen varer i fire måneder.

Se 14 dagers værmelding for Thailand

Klima Thailand per måned
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Dag temp. (°C) 32 33 34 35 34 33 32 32 32 32 32 31
Natt temp. (°C) 23 25 27 28 28 27 26 26 26 26 25 24
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Nedbør 14 10 26 43 83 81 78 78 117 171 61 13
Dager med regn 7 6 11 15 23 23 26 25 26 26 13 5
Dager med oppholdsvær 24 22 20 15 8 7 5 6 4 5 17 26
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Soltimer per dag 9 10 9 10 11 10 8 7 7 7 7 7
Vindhastighet i Bft 2 2 3 3 2 3 3 2 2 2 2 2
UV-indeks 7 7 8 8 8 7 7 7 7 7 7 7

Reise og overnatting Thailand

Hvis du planlegger å reise til Thailand, kan du ta en titt på disse velkjente reisebyråene. Reisende anser dem som de beste og tilbyr gode priser for alle budsjetter.

Flybiletter

Letar du efter ett flyg till Thailand? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Beste tid å reise til Thailand

Når er den ideelle tiden å besøke Thailand? Det avhenger av dine reiseprioriteringer. De milde og tørre månedene november til februar er ideelle for å se landet og lære om dets rike historie og kultur. Temperaturene i disse månedene varierer fra rundt 22 grader Celsius til rundt 35 grader Celsius, noe som gir årets beste vær. Dette er sesongen for å gå på tur, turnere og se Thailands mange museer og historiske steder.

Mellom november og april, når været er klart og tørt, er Thailand på sitt beste for strandgjester. Temperaturene i Andamanhavet og Thailandsbukta er da gjennomsnittlig mellom 28 og 32 grader Celsius. Noen av landets vakre strender vil være nydelige nå, enten du er i humør for fred og ro eller en vill fest. Bare vet at strendene sannsynligvis vil være overfylte i denne perioden, og husk det.


Regntiden i Thailand (mai-oktober) er den ideelle tiden å reise hvis du leter etter en billigere tur. Temperaturene varierer fra 27 til 35 grader Celsius i løpet av disse månedene, og luftfuktigheten er høy. De fleste regnskyllene er korte, så du kan fortsatt tilbringe tid ute selv om du er på besøk i regntiden. Når færre mennesker er i byen, er det mer sannsynlig at hoteller og flyselskaper tilbyr rabatter.

Thailands nasjonalparker og naturreservater er spesielt vakre og fredelige på denne tiden av året, takket være frodig løvverk og rennende fossefall. Reis til Thailand når som helst på året, og du er garantert en unik opplevelse takket være den vakre naturen, blomstrende kulturen og varmhjertede mennesker.

Temperatur i Thailand per måned

Hvordan er gjennomsnittsværet i Thailand i løpet av en bestemt måned? La oss finne det ut! Klikk på en måned for å se alle månedlige gjennomsnitt for solskinn, høye og lave temperaturer, prosentvis sjanse for regn per dag, snøfall og antall regnværsdager.


Erfaringer med været i Thailand

Har du vært i Thailand?

Legg igjen dine opplevelser av været i Thailand og vinn 1000 kr!

E-postadressen din vil ikke vises i anmeldelsen og vil ikke bli videresendt til tredjeparter.

Ved å sende denne informasjonen godtar du vår personvernerklæring

Bekende eilanden in Thailand.

Populære byer og tettsteder i Thailand

Byer og tettsteder i Thailand

Ofte stilte spørsmål

Hvor er Thailand?

Thailand ligger i en rett linje omtrent 8 499 km fra Norge (Oslo → Bangkok).

Hvor lang er flyturen til Thailand?

Flytiden fra Oslo lufthavn til Thailand er omtrent 11 t. 50 min.

Hva er de største flyplassene i Thailand?

Dette er de største flyplassene i Thailand:

  • Don Mueang International Airport (DMK) fra Bangkok
  • Suvarnabhumi Airport (BKK) fra Bangkok
  • Chiang Mai International Airport (CNX) fra Chiang Mai
  • Hat Yai International Airport (HDY) fra Hat Yai
  • Ubon Ratchathani Airport (UBP) fra Ubon Ratchathani
  • Khon Kaen Airport (KKC) fra Khon Kaen
  • Udon Thani Airport (UTH) fra Udon Thani
  • Nakhon Si Thammarat Airport (NST) fra Nakhon Si Thammarat
  • Surat Thani Airport (URT) fra Surat Thani
  • Phuket International Airport (HKT) fra Phuket

Hvor mange innbyggere er det i Thailand?

Thailand har 69 037 513 innbyggere.

Hvor stor er Thailand?

Arealet til Thailand er 514 000 km². Den er 2 ganger større enn Norge.

Hva er hovedstaden i Thailand?

Hovedstaden i Thailand er Bangkok.

Hva er retningsnummeret i Thailand?

Retningsnummeret for å ringe Thailand er +66.

Har du sett en feil?

Send oss en e-post, vi er takknemlige for din hjelp.