Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Thailand

Klimaet i Thailand har en gjennomsnittlig årstemperatur på 35°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 32°C og stige til 38°C.

Årlig faller det omtrent 1425 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Thailand.

Den beste reisetiden for Thailand er December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Thailand.

Tyfonsesongen i Thailand varer fra begynnelsen av Juni til slutten av November.

Temperature 32 til 38°C
Rain 1425 mm

BraStarStarStarStar

Solen skinte ofte nok til at vi kunne nyte de vakre strenden... mer

Ralf

BraStarStarStarStar

Varme dager på 25 til 30 grader og kjølig om natten. Noen ... mer

Gijs Dijkhuis

Klimaet i Thailand
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 35°C
  • Høyeste temperatur: 38°C i April
  • Laveste temperatur: 32°C i Desember
  • Nedbør: 1425 mm per år, gjennomsnittlig 119 mm per måned
  • Tørreste måneder: 8,4 mm i Desember, 8,5 mm i Januar og 13 mm i Februar
  • Våteste måneder: 327 mm i September, 236 mm i August og 222 mm i Juli

Klimatabell for Thailand

Klimatabellen for Thailand viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 33 35 37 38 37 35 34 33 33 33 33 32
Nattetemperatur (°C) 20 21 24 26 27 26 25 25 25 24 23 21
Nedbør (mm) 8,5 13 46 119 113 143 222 236 327 143 46 8,4
UV-indeks 8 9 9 9 8 8 7 7 7 7 7 8
Tyfonsesong Thailand Typhoon Typhoon Typhoon Typhoon Typhoon Typhoon
Beste reisetid No No No No No No No No No No No Yes

Temperatur per måned i Thailand

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Thailand

Temperatur per måned i Thailand

Nedbør per måned i Thailand

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Thailand.

Nedbør per måned i Thailand

UV-indeks per måned i Thailand

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Thailand.

UV-indeks per måned i Thailand

Årstemperatur i Thailand

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Thailand, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Thailand

Årlig totalnedbør i Thailand

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Thailand.

Nedbør per år i Thailand

Mer klimainformasjon om Thailand

Klimaet i Thailand er ofte varmt og fuktig, og landet har tre forskjellige årstider: den tørre årstiden, regntiden og den kjølige årstiden. Thailand har disse klimatypene fordi det ligger i den tropiske regionen i Sørøst-Asia.

På grunn av sin nærhet til ekvator er landet konstant utsatt for sollys hele året. Som et direkte resultat er temperaturene og fuktighetsnivåene ganske høye. I tillegg er landets varme og fuktige klima delvis forårsaket av monsunvindene som blåser over Det indiske hav.

Tørrtid

Temperaturene i Thailand kan nå 40 grader Celsius i den varme sesongen, som går fra mars til juni og varer nesten seks måneder. Denne tiden av året er preget av solfylte dager og relativt lite nedbør.

Det er en populær tid for ferierende å besøke området. Imidlertid kan de høye temperaturene og overdreven fuktighet forårsake ubehag for noen mennesker.

Regnsesong

Kraftig nedbør forekommer i hele Thailand i månedene juli til oktober, tilsvarende landets monsunsesong. Dette gjelder spesielt i de sørlige og sentrale områdene av landet.

Denne tiden av året er preget av overskyet himmel og sporadiske tordenvær, noe som kan føre til flom i noen regioner. Temperaturene har en tendens til å være lavere i denne sesongen enn i den varme sesongen, i gjennomsnitt mellom 25 og 30 grader Celsius.

Kjølig årstid

Månedene november til februar utgjør Thailands kjølige sesong, preget av behagelige temperaturer og veldig lite regn. Denne sesongen varer i fire måneder. Denne sesongen er preget av skyfri himmel og behagelig vær, noe som bidrar til dens popularitet blant reisende. Temperaturen i løpet av denne sesongen svever ofte rundt 25 grader Celsius daglig.

Nord i Thailand

Klimaet i den nordlige delen av Thailand skiller seg fra det i resten av landet. Den tørre årstiden i denne delen av verden går fra juni til oktober, mens den varme og fuktige sesongen bare varer fra mars til mai.

Månedene november til februar utgjør den kjølige sesongen i denne regionen, preget av tett tåke og isete temperaturer, med gjennomsnittstemperaturer som faller til et sted rundt 15 grader Celsius. Denne sesongen varer i fire måneder.

Beste reisetid for Thailand

Når er den ideelle tiden å besøke Thailand? Det avhenger av dine reiseprioriteringer. De milde og tørre månedene november til februar er ideelle for å se landet og lære om dets rike historie og kultur. Temperaturene i disse månedene varierer fra rundt 22 grader Celsius til rundt 35 grader Celsius, noe som gir årets beste vær. Dette er sesongen for å gå på tur, turnere og se Thailands mange museer og historiske steder.

Mellom november og april, når været er klart og tørt, er Thailand på sitt beste for strandgjester. Temperaturene i Andamanhavet og Thailandsbukta er da gjennomsnittlig mellom 28 og 32 grader Celsius. Noen av landets vakre strender vil være nydelige nå, enten du er i humør for fred og ro eller en vill fest. Bare vet at strendene sannsynligvis vil være overfylte i denne perioden, og husk det.

Regntiden i Thailand (mai-oktober) er den ideelle tiden å reise hvis du leter etter en billigere tur. Temperaturene varierer fra 27 til 35 grader Celsius i løpet av disse månedene, og luftfuktigheten er høy. De fleste regnskyllene er korte, så du kan fortsatt tilbringe tid ute selv om du er på besøk i regntiden. Når færre mennesker er i byen, er det mer sannsynlig at hoteller og flyselskaper tilbyr rabatter.

Thailands nasjonalparker og naturreservater er spesielt vakre og fredelige på denne tiden av året, takket være frodig løvverk og rennende fossefall. Reis til Thailand når som helst på året, og du er garantert en unik opplevelse takket være den vakre naturen, blomstrende kulturen og varmhjertede mennesker.

Opplevelser med været i Thailand

Været i Thailand blir i gjennomsnitt vurdert med 4 av 5 stjerner av 9 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Solen skinte ofte nok til at vi kunne nyte de vakre strendene. Det anbefales å ta med paraply!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Varme dager på 25 til 30 grader og kjølig om natten. Noen få byger, men ikke noe som ødelegger ferien. Ta med solkrem!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det regnet av og til, og det var ganske tropisk varmt. På grunn av regnet var naturen vakkert grønn. Aircondition var kjærkomment om ettermiddagen.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Selv om temperaturen var svært god, ble friluftslivet tidvis skjemmet av uventede regnbyger. Luftfuktigheten var også ganske høy, noe som var litt ubehagelig. Men alt i alt var det utholdelig.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Den høye luftfuktigheten skapte noen ganger ubehag. Likevel er Thailands naturskjønnhet uten sidestykke.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Til tross for skyer og sporadiske byger var det stort sett sol og behagelige temperaturer. Ideelt for en avslappende ferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Selv om det regnet en del, ble dette oppveid av strålende solskinn og varme temperaturer på over 30 °C. Husk å ta med en paraply for tropiske regnbyger.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Til tross for at mai ikke er kjent som årets tørreste måned, kunne jeg ikke klage. Jeg var i Pattaya de siste to ukene med rundt 34 til 35 grader på dagtid, og ikke mindre enn 28 grader på termometeret om natten. Både dag og natt var det imidlertid trykkende varmt, og avkjølingen fra både havet og bassenget var ikke noe særlig, som også hadde høy temperatur. Jeg hadde mitt avkjølende øyeblikk ved klimaanlegget på rommet mitt.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Reiste siste uken i april i 18 dager. Involverte en rundreise. De første 3 dagene hadde Bangkok bare solskinn. Varmt, men man blir fort vant til det. Via Bangkok til Khao Sok. Fin temperatur, sol vekslende med skyer, litt vind, men ikke regn. Fra Khao Sok til Kho Phan nang. Hadde nydelig vær på øya. Noen ganger en kort byge om natten og det var det. I 18 dager hadde vi varmt solskinnsvær med noen ettermiddagsskyer, noe som også var ganske fint. Kort sagt, vi hadde flott reisevær!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Thailand før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Thailand.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Thailand per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Thailand og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Thailand kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.

Øyer i Thailand