Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Curaçao

Klimaet i Curaçao har en gjennomsnittlig årstemperatur på 32°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 30°C og stige til 33°C.

Årlig faller det omtrent 631 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Curaçao.

Den beste reisetiden for Curaçao er January til July og December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Curaçao.

Temperature 30 til 33°C
Rain 631 mm
Klimaet i Curaçao

Klimatabell for Curaçao

Klimatabellen for Curaçao viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 30 30 30 31 31 32 32 33 33 32 31 30
Nattetemperatur (°C) 25 25 25 26 26 27 27 28 28 27 26 26
Nedbør (mm) 43 34 46 39 6,1 21 39 51 32 105 148 66
UV-indeks 8 9 9 9 9 9 9 9 9 8 8 8
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No No No No Yes

Temperatur per måned i Curaçao

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Curaçao

Temperatur per måned i Curaçao

Nedbør per måned i Curaçao

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Curaçao.

Nedbør per måned i Curaçao

UV-indeks per måned i Curaçao

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Curaçao.

UV-indeks per måned i Curaçao

Årstemperatur i Curaçao

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Curaçao, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Curaçao

Årlig totalnedbør i Curaçao

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Curaçao.

Nedbør per år i Curaçao

Mer klimainformasjon om Curaçao

Klimaet på Curaçao er et du kan nyte året rundt. Faktisk ligger den karibiske øya i tropene, noe som betyr at du kan stole på varme temperaturer og rikelig med solskinn uansett når du drar dit.

Det varme og fuktige klimaet på Curaçao stammer fra øyas tropiske beliggenhet rett under ekvator. Nærheten til havet påvirker også fuktigheten og kan forårsake litt nedbør, spesielt om sommeren. I tillegg har Curaçao en konstant passatvind som gir avkjøling, noe som gjør det behagelig å oppholde seg på øya uansett årstid.

Sommer

Om sommeren, fra juni til august, er Curaçao varmt og fuktig. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid er rundt 30 grader Celsius, og det er lite eller ingen nedbør. Dette er en populær tid å dra til øya, så hvis du drar i denne perioden, må du sørge for å bestille overnatting tidlig.

Høst

Om høsten, fra september til november, er Curaçao fortsatt varm, men litt kjøligere og tørrere. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid synker til rundt 28 grader Celsius og luftfuktigheten synker. Dette er en god tid å reise hvis du liker mildere vær og mindre sjanse for regn.

Vinter

Om vinteren, fra desember til februar, er Curaçao fortsatt varm, med gjennomsnittlige dagtemperaturer rundt 27 grader Celsius. Det kan være en liten sjanse for regn, men generelt er det tørt og solrikt. Dette er en flott tid å reise til øya hvis du vil slappe av på stranden og nyte det varme været.

Vår

Om våren, fra mars til mai, er Curaçao varm og fuktig. Gjennomsnittstemperaturen på dagtid stiger igjen til rundt 30 grader Celsius, og noe nedbør kan forekomme. Dette er en god tid å reise hvis du er fleksibel og åpen for hva været har å tilby.

Beste reisetid for Curaçao

Hvis du planlegger å reise til Curaçao, er det viktig å vite når den beste tiden å reise er. Curaçao har et tropisk klima med varme temperaturer hele året, så du kan faktisk dra dit når som helst. Men hvis du leter etter den ideelle reisetiden, er det lurt å velge den tørre og solrike perioden mellom desember og april.

I løpet av denne perioden kan du nyte behagelige temperaturer mellom 25 og 30 grader Celsius, og det er liten sjanse for regn. Havet er også behagelig varmt, så det er et perfekt tidspunkt å nyte Curaçaos vakre strand og undervannsverden.

Det er imidlertid også noen ulemper med å reise i denne perioden. For det første er det høysesong, så hotell og feriesteder er ofte fullbooket og prisene er høyere enn normalt. Hvis du ikke vil at feriebudsjettet ditt skal bli for påvirket, kan det være bedre å velge en annen tid på året å reise til Curaçao.

Mellom juni og november kan det også være fint å dra til Curaçao, selv om sjansene for regn og tordenvær er litt høyere da. Men på den annen side er temperaturene litt mer behagelige og hotellene og feriestedene er billigere. Så hvis du ikke liker varmen mye og vil ha en billig ferie, kan dette være den beste reisetiden for deg.

Opplevelser med været i Curaçao

Skriv din egen vurdering

Har du vært i Curaçao før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Curaçao.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Curaçao per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Curaçao og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Curaçao kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.