Søk Menu

Hvordan er klimaet i Guadeloupe?

Klimaet i Guadeloupe har en gjennomsnittlig årstemperatur på 29°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 27°C og stige til 30°C.

Årlig faller det omtrent 937 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Guadeloupe.

Den beste reisetiden for Guadeloupe er Januar til Juli og Desember. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Guadeloupe.

BraStarStarStarStar

Innimellom kom det tropisk regn som en kjærkommen avveksling... mer

Valentijn

BraStarStarStarStar

I regntiden kan man forvente litt regn, men det er vanligvis... mer

Sanne van der Kruk

Klimaet i Guadeloupe

Klimatabell for Guadeloupe

Klimatabellen for Guadeloupe viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 27 27 28 29 29 30 30 30 30 30 29 28
Nattetemperatur (°C) 23 23 23 24 25 26 26 26 26 26 25 24
Nedbør (mm) 54 40 48 56 77 50 72 91 133 120 129 67
UV-indeks 8 8 9 10 9 9 9 9 9 8 8 7
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No No No No Yes

Temperatur per måned i Guadeloupe

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Guadeloupe

Temperatur per måned i Guadeloupe

Nedbør per måned i Guadeloupe

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Guadeloupe.

Nedbør per måned i Guadeloupe

UV-indeks per måned i Guadeloupe

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Guadeloupe.

UV-indeks per måned i Guadeloupe

Årstemperatur i Guadeloupe

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Guadeloupe, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Guadeloupe

Årlig totalnedbør i Guadeloupe

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Guadeloupe.

Nedbør per år i Guadeloupe

Mer klimainformasjon om Guadeloupe

Den karibiske øya Guadeloupe i De små Antillene er kjent for sine vakre strender og sitt varme klima. Øya består av flere mindre øyer i tillegg til de to hovedøyene Grande-Terre og Basse-Terre. Guadeloupe har milde temperaturer og høy luftfuktighet hele året.

Guadeloupes nærhet til ekvator er hovedårsaken til det tropiske klimaet. Dette betyr at øya får rikelig med solskinn, holder temperaturene varme og luftfuktigheten høy. Det karibiske hav omgir også øya, noe som holder temperaturene lavere og nedbøren høy.

Vår

Været i Guadeloupe varmes jevnt og trutt når øya går over fra de mildere vintermånedene til de varmere sommermånedene. Cirka 27 grader Celsius er sesongens gjennomsnittstemperatur, og luftfuktigheten er fortsatt ganske høy. Hvis du vil nyte det vakre været uten å være for varmt, er dette en flott tid å dra til øya.

Sommer

Guadeloupe har sitt varmeste vær om sommeren, når gjennomsnittlige høyder svever rundt 30 grader Celsius. I løpet av denne sesongen er luftfuktigheten også på sitt maksimale, noe som noen ganger kan få det til å virke undertrykkende fuktig og ubehagelig. Til tross for varmen og fuktigheten gjør høysesongen dette til en populær tid å besøke øya på.

Høst

Om høsten er været i Guadeloupe litt kaldere og mindre fuktig. Det er en hyggelig tid å besøke øya i løpet av denne sesongen, da gjennomsnittstemperaturen er omtrent 27 grader Celsius. Vær forberedt på dusjer, ettersom øya får mest regn om høsten.

Vinter Med gjennomsnittstemperaturer på rundt 25 grader Celsius er vinteren den kaldeste sesongen på Guadeloupe. Denne tiden av året virker mer behagelig enn sommeren på grunn av lavere luftfuktighet. Hvis du vil unnslippe folkemengdene og dra nytte av det behagelige været, er dette en flott tid å besøke øya.

Regionalt klima i Guadeloupe

De forskjellige delene av øya Guadeloupe kan ha litt forskjellige klimaer. For eksempel har siden av Grande-Eastern Terre, som grenser til Atlanterhavet, en tendens til å være vindligere og tørrere enn vestsiden, som grenser til Det karibiske hav. På samme måte, på grunn av sin høyere høyde, har øya Basse-Terre et litt kaldere og våtere klima enn Grande-Terre.

Oppsummert har Guadeloupe et tropisk klima med varme temperaturer året rundt og høy luftfuktighet. Øya er et populært feriested, med sommermånedene som de travleste. Men øya er et flott reisemål å utforske året rundt, med hver sesong en distinkt opplevelse. Vær oppmerksom på forskjellene i det regionale klimaet når du planlegger en ferie til Guadeloupe.

Opplevelser med været i Guadeloupe

Været i Guadeloupe blir i gjennomsnitt vurdert med 4,7 av 5 stjerner av 12 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Innimellom kom det tropisk regn som en kjærkommen avveksling. Solen skinte sterkt, men til tider var det trykkende varmt.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

I regntiden kan man forvente litt regn, men det er vanligvis kortvarig. Ideell temperatur for dykking.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Ideell for avslapping i bassenget og på stranden. Et paradis for soltilbedere.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Ideell for en avslappende solferie. Definitivt en femstjerners opplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Sommeren på Guadeloupe er fantastisk! Vakre solskinnsdager med varme tropiske briser. Lett regn sent på ettermiddagen, men som regel ganske kortvarig. Ideelt for en solrik ferie!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Sol hver dag og temperaturer rundt 28 grader, ideelt for bading. Det lille regnet som kom, ga seg snart og var forfriskende. Ideelt vær for en strandferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

April på Guadeloupe var spektakulær. Solen skinte hver dag, og temperaturen lå på rundt 28 grader, noe som var perfekt for å slappe av på stranden. Lite regn og alltid en behagelig bris. Perfekt, perfekt vær!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det solfylte været var perfekt for stranddager med en gjennomsnittstemperatur på 29 grader. Det kom noen regnbyger innimellom, men de var korte og forfriskende. Herlig solfylt sted!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Temperaturen holdt seg behagelig. Et paradis for soldyrkere!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det sporadiske regnet var en kjærkommen avveksling. Fantastisk for bading og snorkling!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Mye sol, nesten ikke regn og perfekt temperatur for en strandferie. Vi kunne gå på stranden hver dag. Et sant paradis i vintermånedene!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Om dagen er det rundt 28 grader og sol hele tiden. Ingen nedbør er observert. Et ideelt sted for en solrik vinterferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Guadeloupe før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Guadeloupe.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Guadeloupe per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Guadeloupe og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Guadeloupe kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.