Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Kreta

Klimaet i Kreta har en gjennomsnittlig årstemperatur på 24°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 16°C og stige til 31°C.

Årlig faller det omtrent 692 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Kreta. i tillegg faller det hvert år omtrent 1,7 cm snø.

Den beste reisetiden for Kreta er March til November. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Kreta.

Temperature 16 til 31°C
Rain 692 mm
Snow 1,7 cm
Klimaet i Kreta
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 24°C
  • Høyeste temperatur: 31°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 16°C i Januar og Februar
  • Nedbør: 692 mm per år, gjennomsnittlig 58 mm per måned
  • Tørreste måneder: 2,7 mm i Juli, 5,5 mm i August og 12 mm i Juni
  • Våteste måneder: 148 mm i Januar, 130 mm i Desember og 86 mm i Februar
  • Snøfall: 1,7 cm per år

Klimatabell for Kreta

Klimatabellen for Kreta viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør, snøfall og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 16 16 18 21 25 28 31 31 29 24 21 17
Nattetemperatur (°C) 9 10 11 13 16 20 23 24 21 18 15 11
Nedbør (mm) 148 86 85 32 23 12 2,7 5,5 20 75 72 130
Snøfall (cm) 1,7 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-indeks 5 5 5 7 8 8 8 8 6 5 4 3
Beste reisetid No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No

Temperatur per måned i Kreta

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Kreta

Temperatur per måned i Kreta

Nedbør per måned i Kreta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Kreta.

Nedbør per måned i Kreta

Snøfall per måned i Kreta

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige snøfallet i centimeter per måned i Kreta.

Snøfall per måned i Kreta

UV-indeks per måned i Kreta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Kreta.

UV-indeks per måned i Kreta

Årstemperatur i Kreta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Kreta, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Kreta

Årlig totalnedbør i Kreta

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Kreta.

Nedbør per år i Kreta

Snøfall per år i Kreta

Dette diagrammet viser det gjennomsnittlige årlige snøfallet i Kreta, målt i centimeter.

Snøfall per år i Kreta

Mer klimainformasjon om Kreta

Kreta har middelhavsklima, noe som betyr varme somre og milde vintre. Gjennomsnittstemperaturen i sommermånedene er rundt 30 grader Celsius, mens gjennomsnittstemperaturen om vinteren er rundt 15 grader Celsius. Denne typen klima skyldes øyas beliggenhet i Middelhavet, som sikrer at den har høy luftfuktighet og milde temperaturer.

Generelt er Kreta et flott reisemål for folk som liker varmt vær og middelhavsklima. Det har lange, solfylte somre, milde vintre og høy luftfuktighet, noe som gjør det til et attraktivt reisemål for en avslappende ferie.

Våren

Våren er en flott tid å besøke Kreta, med behagelige temperaturer og rikelig med solskinn. Blomstene begynner å blomstre og øya våkner til liv etter de stille vintermånedene.

Sommeren

Somrene på Kreta er varme og tørre, med temperaturer som ofte overstiger 30 grader Celsius. Det er den beste tiden å besøke øya hvis du liker sol, sjø og strand.

Høst

Om høsten synker temperaturen litt, men det er fortsatt behagelig varmt. Det kan bli litt mer regnfullt, men de fleste dagene er fortsatt solrike og tørre.

Vinteren

Vintrene på Kreta er milde, med temperaturer vanligvis rundt 15 grader Celsius. Noe regn kan falle til tider, men det forblir generelt tørt og solrikt.

Beste reisetid for Kreta

Kreta er en vakker øy i Hellas med vakre strender, historiske steder og en rik kultur. Kretas vær er fantastisk, med milde vintre og varme somre.

Den beste tiden å reise til Kreta avhenger av hva du vil gjøre i løpet av ferien. Hvis du planlegger å nyte strandlivet, er høysesongen den beste tiden å dra. Dette er vanligvis fra juni til august, når øyas vær er varmest og vannet er behagelig å bade i.

Hvis du foretrekker å utforske øyas kultur og historie, er lavsesongen den beste tiden å reise. Dette er vanligvis fra oktober til april, når Kretas vær er kjøligere og det er færre turister. Lokalbefolkningen er da også mer tilbøyelige til å dele sin kulturelle rikdom med besøkende.

Uavhengig av når du reiser til Kreta, husk å informere deg godt om lokale skikker og værforhold før du reiser. På den måten kan du nyte ferien på denne vakre øya til det fulle.

Opplevelser med været i Kreta

Været i Kreta blir i gjennomsnitt vurdert med 4,4 av 5 stjerner av 17 besøkende.

Skriv din egen vurdering

Væropplevelse: Utmerket

Tørt og varmt vær med en god strand for soling og bading.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Jeg var på Kreta med datteren min i slutten av september og begynnelsen av oktober. vi forlot øya rundt 4. oktober. De to siste dagene var med vind og storm. De første 5 dagene var flotte, det var varmt, vannet var også flott ca 25 grader C . Stedet vi var på var Retymnion.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Noen dager med litt regn i begynnelsen, deretter bare fint vær. 27 grader om dagen og 21 om natta

Væropplevelse: Utmerket

Varmt ca 28-31 grader på dagtid. Av og til litt klam luft, men for det meste tørr fin luft. Bytur på dagtid anbefales ikke, det blir for varmt. Nede ved kysten blåser det en deilig varm vind.

Væropplevelse: Utmerket

Det varbare perfekt ingen ting eg kan klage på

Væropplevelse: Utmerket

Rett og slett fantastisk— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Kjølige morgener ble avløst av solfylte ettermiddager. Vi hadde noen få regnværsdager, men alt i alt var det nydelig vær!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Nyt solfylte dager på Kreta i juli. Perfekt blå himmel uten en sky, behagelige temperaturer rundt 30 grader. Ideelt for strand- og bassengdager. 5 stjerner!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Kreta i desember bød på mildt vær, med temperaturer rundt 16 °C. Selv om det var for kjølig til bading, var det rikelig med solskinn. Det kom noen regnbyger, så det var ikke alltid perfekt for utendørsaktiviteter.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Kreta i januar kan være omskiftelig. Den ene dagen er det sol og varmt nok til å ta på seg en genser, og den neste dagen er du fornøyd med mackintosh. Ikke den ultimate soldestinasjonen om vinteren.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Fantastisk vær på Kreta i mai! Masse sol hver dag og perfekt for strandelskere. Vanntemperaturen er ideell for svømming. Kunne ikke hatt bedre timing for ferien min.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Kreta i oktober var nydelig med daglig solskinn og temperaturer på rundt 20 grader. Perfekt for å ligge ved bassenget eller på stranden og til og med fortsatt svømme i havet. Anbefales på det sterkeste for en høstferie!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

En perfekt solskinnsdestinasjon. Mye sol med sommertemperaturer. Været var utmerket for en strandferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Været på Kreta i august var fenomenalt. Det var strålende sol hver dag, og temperaturen steg til 35 °C. Perfekt for en solskinnsferie. Knapt noen skyer og ingen regnbyger. Å våkne opp til solskinn er bare fantastisk!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Det var rikelig med sol og en behagelig temperatur på 20 grader i gjennomsnitt. Det var imidlertid ikke ideelt for bading, for havet var fortsatt litt kjølig. Noen overskyede dager, men ingen store forstyrrelser.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Det var for kjølig for stranddager, men solen skinte sterkt. Det var for kaldt å bade i sjøen. Perfekt for å være ute og nyte alt. Ideelt for en solferie. Definitivt en 5-stjerners opplevelse. Vi hadde et gjennomsnitt på 15 °C, så det var for kaldt til bading. Det var sol og gråvær, men det ble aldri sommerlig varmt. Sjøvannstemperaturen var for kald til å bade i. Naturen var allerede i ferd med å våkne litt til liv, noe som gjorde det fint å gå turer.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Kreta i november var overraskende behagelig. Selv om vi hadde noen regnværsdager, skinte solen for det meste med temperaturer rundt 20 grader. Ikke akkurat badevær, men likevel ypperlig for sightseeing og avslapping på stranden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Kreta før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Kreta.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Kreta per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Kreta og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Kreta kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.