Klima Jordan

Jordan er et land i Midtøsten. Det har et unikt klima på grunn av hvor det ligger og hvordan det ser ut. Jordan har et klima som er tørt til halvtørt, med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre.

Jordans beliggenhet og form bestemmer vanligvis klimaet. Landet ligger i Midtøsten, et område kjent for sitt varme, tørre vær. Jordan er et landlåst land omgitt av ørkener, noe som også bidrar til det tørre klimaet. På grunn av høyden har Rif-fjellene og Abarim-fjellene, som ligger i Jordan, et mer moderat klima. Klimaet i Jordan som helhet er imidlertid varmt og tørt.

Sommer i Jordan

Fra mai til september, når det er sommer i Jordan, er været varmt og tørt. I løpet av denne perioden er gjennomsnittstemperaturen omtrent 30 grader Celsius, men i ørkenområdene i landet kan den noen ganger nå 40 grader Celsius. Jordans klima er preget av at det regner veldig lite om sommeren, og den tørre varmen kan noen ganger være vanskelig å tolerere.

Vinter i Jordan

I Jordan er somrene varme og tørre, men vintrene er kjølige og våte. Fra november til mars synker gjennomsnittstemperaturen til omtrent 10 grader Celsius, og det regner mye, spesielt i de fjellrike områdene i landet. Regntiden i Jordan er en kjærkommen pause fra den tørre sommervarmen, og det kjøligere været gjør det til et bedre tidspunkt å besøke.

Vår og høst i Jordan

Våren og høsten er overgangstider i Jordan. Været er mildt og værmønstrene endres. Om våren, fra mars til mai, begynner været å bli varmere og plantene begynner å blomstre. Landskapet begynner også å bli grønt. Høsten, fra september til november, er også en tid for endring, med været blir kjøligere og bladene på trærne blir forskjellige farger.

Se 14 dagers værmelding for Jordan

Klima Jordan per måned
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Dag temp. (°C) 14 16 19 25 28 32 34 34 31 27 21 16
Natt temp. (°C) 6 7 9 12 16 19 21 21 20 17 13 8
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Nedbør 18 24 13 8 6 0 0 0 2 11 17 15
Dager med regn 7 7 8 7 4 - - - 2 6 7 7
Dager med snø 1 - - - - - - - - - - -
Dager med oppholdsvær 23 21 23 23 27 30 31 31 28 25 23 24
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Soltimer per dag 6 6 8 11 12 12 12 13 10 10 7 6
Vindhastighet i Bft 3 3 3 3 3 3 3 3 3 2 2 3
UV-indeks 3 3 4 6 6 7 7 7 6 5 4 3

Reise og overnatting Jordan

Hvis du planlegger å reise til Jordan, kan du ta en titt på disse velkjente reisebyråene. Reisende anser dem som de beste og tilbyr gode priser for alle budsjetter.

Flybiletter

Letar du efter ett flyg till Jordan? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Beste tid å reise til Jordan

Den beste tiden å besøke Jordan avhenger av flere faktorer, inkludert personlige preferanser og reiseplaner. Imidlertid er det noen få spesifikke årstider når det anbefales å reise til dette vakre Midtøsten-landet.

For det første bør det bemerkes at somrene i Jordan kan være ganske varme, med temperaturer over 38 grader Celsius i noen regioner. På grunn av det mildere og mer behagelige været foretrekker mange turister å besøke Jordan om våren eller høsten. Generelt er april, mai, september og oktober de beste månedene å besøke Jordan, da de tilbyr en behagelig balanse mellom varme temperaturer og lav luftfuktighet.


Når du legger reiseplaner, bør du vurdere toppperioden for Jordan. Dette skjer vanligvis mellom midten av juni og midten av september, når Jordan er populært blant turister fra USA og Europa. Det er best å ikke dra i denne perioden hvis du vil unngå folkemengdene og få mer individuell service fra hotellpersonalet og lokale guider.

På den annen side kan det være lurt å planlegge turen rundt en av Jordans kjente festivaler eller arrangementer hvis du er interessert i å delta. For eksempel arrangeres Jerash-festivalen, en populær kulturell begivenhet, hver juli i den historiske byen Jerash. Festivalen tilbyr en rekke mat- og suvenirboder samt tradisjonell musikk, dans og andre forestillinger.

Temperatur i Jordan per måned

Hvordan er gjennomsnittsværet i Jordan i løpet av en bestemt måned? La oss finne det ut! Klikk på en måned for å se alle månedlige gjennomsnitt for solskinn, høye og lave temperaturer, prosentvis sjanse for regn per dag, snøfall og antall regnværsdager.


Erfaringer med været i Jordan

Har du vært i Jordan?

Legg igjen dine opplevelser av været i Jordan og vinn 1000 kr!

E-postadressen din vil ikke vises i anmeldelsen og vil ikke bli videresendt til tredjeparter.

Ved å sende denne informasjonen godtar du vår personvernerklæring

Populære byer og tettsteder i Jordan

Byer og tettsteder i Jordan

Ofte stilte spørsmål

Hvor er Jordan?

Jordan ligger i en rett linje omtrent 3 772 km fra Norge (Oslo → Amman).

Hvor lang er flyturen til Jordan?

Flytiden fra Oslo lufthavn til Jordan er omtrent 5 t. 50 min.

Hva er de største flyplassene i Jordan?

Dette er de største flyplassene i Jordan:

  • Queen Alia International Airport (AMM) fra Amman
  • Amman-Marka International Airport (ADJ) fra Amman
  • Aqaba King Hussein International Airport (AQJ)

Hvor mange innbyggere er det i Jordan?

Jordan har 10 183 700 innbyggere.

Hvor stor er Jordan?

Arealet til Jordan er 92 300 km². Det er 4 ganger mindre enn Norge.

Hva er hovedstaden i Jordan?

Hovedstaden i Jordan er Amman.

Hva er retningsnummeret i Jordan?

Retningsnummeret for å ringe Jordan er +962.

Har du sett en feil?

Send oss en e-post, vi er takknemlige for din hjelp.