Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Jordan

Klimaet i Jordan har en gjennomsnittlig årstemperatur på 28°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 16°C og stige til 37°C.

Årlig faller det omtrent 47 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Jordan.

Den beste reisetiden for Jordan er February til May og October til December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Jordan.

Temperature 16 til 37°C
Rain 47 mm

UtmerketStarStarStarStarStar

Det var fantastisk, jeg kommer tilbake så snart jeg kan... mer

Nelci

UtmerketStarStarStarStarStar

Været super varmt og varmt midt på dagen. Mot kvelden beha... mer

Joanna

Klimaet i Jordan
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 28°C
  • Høyeste temperatur: 37°C i Juli og August
  • Laveste temperatur: 16°C i Januar
  • Nedbør:: 47 mm per år
  • Tørreste måneder: 0 mm i Juli, 0,1 mm i August og 0,2 mm i Juni
  • Våteste måneder: 9,3 mm i Mars, 7,9 mm i Februar og 6,0 mm i Januar

Klimatabell for Jordan

Klimatabellen for Jordan viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 16 18 22 27 32 35 37 37 35 30 23 18
Nattetemperatur (°C) 3 4 8 12 16 19 21 21 19 15 10 5
Nedbør (mm) 6,0 7,9 9,3 3,5 3,6 0,2 0 0,1 2,6 3,9 5,7 3,4
UV-indeks 6 7 8 8 9 8 8 8 7 6 5 5
Beste reisetid No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Jordan

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Jordan

Temperatur per måned i Jordan

Nedbør per måned i Jordan

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Jordan.

Nedbør per måned i Jordan

UV-indeks per måned i Jordan

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Jordan.

UV-indeks per måned i Jordan

Årstemperatur i Jordan

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Jordan, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Jordan

Årlig totalnedbør i Jordan

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Jordan.

Nedbør per år i Jordan

Mer klimainformasjon om Jordan

Jordan er et land i Midtøsten. Det har et unikt klima på grunn av hvor det ligger og hvordan det ser ut. Jordan har et klima som er tørt til halvtørt, med varme, tørre somre og kjølige, våte vintre.

Jordans beliggenhet og form bestemmer vanligvis klimaet. Landet ligger i Midtøsten, et område kjent for sitt varme, tørre vær. Jordan er et landlåst land omgitt av ørkener, noe som også bidrar til det tørre klimaet. På grunn av høyden har Rif-fjellene og Abarim-fjellene, som ligger i Jordan, et mer moderat klima. Klimaet i Jordan som helhet er imidlertid varmt og tørt.

Sommer i Jordan

Fra mai til september, når det er sommer i Jordan, er været varmt og tørt. I løpet av denne perioden er gjennomsnittstemperaturen omtrent 30 grader Celsius, men i ørkenområdene i landet kan den noen ganger nå 40 grader Celsius. Jordans klima er preget av at det regner veldig lite om sommeren, og den tørre varmen kan noen ganger være vanskelig å tolerere.

Vinter i Jordan

I Jordan er somrene varme og tørre, men vintrene er kjølige og våte. Fra november til mars synker gjennomsnittstemperaturen til omtrent 10 grader Celsius, og det regner mye, spesielt i de fjellrike områdene i landet. Regntiden i Jordan er en kjærkommen pause fra den tørre sommervarmen, og det kjøligere været gjør det til et bedre tidspunkt å besøke.

Vår og høst i Jordan

Våren og høsten er overgangstider i Jordan. Været er mildt og værmønstrene endres. Om våren, fra mars til mai, begynner været å bli varmere og plantene begynner å blomstre. Landskapet begynner også å bli grønt. Høsten, fra september til november, er også en tid for endring, med været blir kjøligere og bladene på trærne blir forskjellige farger.

Beste reisetid for Jordan

Den beste tiden å besøke Jordan avhenger av flere faktorer, inkludert personlige preferanser og reiseplaner. Imidlertid er det noen få spesifikke årstider når det anbefales å reise til dette vakre Midtøsten-landet.

For det første bør det bemerkes at somrene i Jordan kan være ganske varme, med temperaturer over 38 grader Celsius i noen regioner. På grunn av det mildere og mer behagelige været foretrekker mange turister å besøke Jordan om våren eller høsten. Generelt er april, mai, september og oktober de beste månedene å besøke Jordan, da de tilbyr en behagelig balanse mellom varme temperaturer og lav luftfuktighet.

Når du legger reiseplaner, bør du vurdere toppperioden for Jordan. Dette skjer vanligvis mellom midten av juni og midten av september, når Jordan er populært blant turister fra USA og Europa. Det er best å ikke dra i denne perioden hvis du vil unngå folkemengdene og få mer individuell service fra hotellpersonalet og lokale guider.

På den annen side kan det være lurt å planlegge turen rundt en av Jordans kjente festivaler eller arrangementer hvis du er interessert i å delta. For eksempel arrangeres Jerash-festivalen, en populær kulturell begivenhet, hver juli i den historiske byen Jerash. Festivalen tilbyr en rekke mat- og suvenirboder samt tradisjonell musikk, dans og andre forestillinger.

Opplevelser med været i Jordan

Været i Jordan blir i gjennomsnitt vurdert med 4,1 av 5 stjerner av 7 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det var fantastisk, jeg kommer tilbake så snart jeg kan— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været super varmt og varmt midt på dagen. Mot kvelden behagelig, men allerede etter den sene solnedgangen var det nødvendig å ta med seg noe med lengre ermer for kveldsturer. Jeg kom tilbake med et salt ansikt og hvite merker av sandaler på føttene. Det var allerede frostig i Polen.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Septemberværet i Jordan var avslappende, med varme dager, kjølige netter og lite regn. Ideelt for å utforske ørkener og historiske steder. Merk: Solbeskyttelse er påkrevd.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det er tørt og solrikt, ideelt for varmeelskere. Dette kan være for mye for en varmefølsom reisende. Du må være godt forberedt på solen.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var behagelig varmt om dagen, ideelt for en aktiv ferie. Det ble kaldere om natten, noe som ga gode soveforhold. Det blåste av og til kraftig, men alt i alt var klimaet utmerket.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Klimaet i Jordan var utmerket i april. Temperaturen var behagelig, mellom 20 og 25 grader. Det var rikelig med sol, med bare noen få byger innimellom. Ideelt for en aktiv ferie uten ekstrem varme.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Ta med solhatt og rikelig med vann. Ikke gå ut om dagen, for da er det virkelig uutholdelig. Nettene er imidlertid behagelige.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Jordan før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Jordan.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Jordan per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Jordan og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Jordan kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.