Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Kapp Verde

Klimaet i Kapp Verde har en gjennomsnittlig årstemperatur på 28°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 25°C og stige til 31°C.

Årlig faller det omtrent 117 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Kapp Verde.

Den beste reisetiden for Kapp Verde er January til December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Kapp Verde.

Temperature 25 til 31°C
Rain 117 mm

UtmerketStarStarStarStarStar

Sol, men vind og høyt gult flagg.... mer

Thomas Falck

UtmerketStarStarStarStarStar

Veldig bra... mer

sergio

Klimaet i Kapp Verde

Klimatabell for Kapp Verde

Klimatabellen for Kapp Verde viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 26 25 25 26 26 28 29 30 31 31 29 27
Nattetemperatur (°C) 20 20 20 21 22 23 24 25 26 25 23 21
Nedbør (mm) 2,7 2,2 0,7 0,2 0,1 0,7 3,7 39 43 15 3,8 5,7
UV-indeks 8 9 10 10 10 10 9 9 9 9 8 8
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Kapp Verde

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Kapp Verde

Temperatur per måned i Kapp Verde

Nedbør per måned i Kapp Verde

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Kapp Verde.

Nedbør per måned i Kapp Verde

UV-indeks per måned i Kapp Verde

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Kapp Verde.

UV-indeks per måned i Kapp Verde

Årstemperatur i Kapp Verde

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Kapp Verde, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Kapp Verde

Årlig totalnedbør i Kapp Verde

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Kapp Verde.

Nedbør per år i Kapp Verde

Mer klimainformasjon om Kapp Verde

Kapp Verde ligger utenfor kysten av Vest-Afrika og har et mildt, subtropisk klima året rundt. Det tempereres av passatvindene som blåser fra nordøst eller sørøst. Som et resultat varierer ikke temperaturen mye i løpet av året. Kapp Verdes klima er generelt varmt og solrikt året rundt og har to sesonger, en tørr sesong og en regntid.

Tørrtid

Den tørre årstiden varer fra november til juli og har lite regn og lav luftfuktighet. Dette er den travleste tiden på året for turisme, så strendene og andre populære turistområder vil være mye travlere enn vanlig. Været er imidlertid perfekt for å utforske alt Kapp Verde har å tilby, så det er absolutt verdt å vurdere et besøk i denne perioden.

Regntid

Regntiden varer fra august til oktober og er preget av høye temperaturer og fuktighet, og kraftig regn. Regnbygene er vanligvis korte, men kan være kraftige, og de faller ofte om ettermiddagen eller kvelden. Hvis du er i Kapp Verde i denne perioden, må du være oppmerksom på at enkelte veier og infrastrukturer kan bli påvirket av regnet.

Beste reisetid for Kapp Verde

Den beste tiden å besøke Kapp Verde avhenger egentlig av hva du vil gjøre mens du er der. Hvis du vil bruke mesteparten av tiden din på å slappe av på stranden, er den beste tiden å dra mellom november og februar. Disse månedene byr på det mest stabile været, med kjøligere temperaturer og lite regn. Dette er imidlertid også den travleste tiden på året på Kapp Verde, så forvent folkemengder og høyere priser.

Kapp Verde har mer enn 300 soldager i året. Så hvis du leter etter varmt og solrikt vær, er Kapp Verde et flott alternativ for din neste solferie. Hvis du vil tilbringe dagene på stranden, er månedene desember til juli ideelle, da de har de varmeste temperaturene og minst regn. Men hvis du vil dra nytte av lavere priser og færre folkemengder, er november og juni et godt alternativ.

Beste tid for karneval i Kapp Verde

Karneval er den største og mest berømte festivalen i Kapp Verde og finner sted tre dager før askeonsdag hvert år. Normalt faller dette i februar, men det kan også noen ganger falle i mars. Begge månedene er perfekte når det gjelder vær for å oppleve denne festivalen. Prisene for overnatting er imidlertid høyere enn normalt, så husk det.

Med sin unike blanding av portugisisk og afrikansk innflytelse har Kapp Verde en helt egen kultur. Og med varmt vær året rundt og vakre strender, er det ikke rart at Kapp Verde er et populært turistmål.

Opplevelser med været i Kapp Verde

Været i Kapp Verde blir i gjennomsnitt vurdert med 4,2 av 5 stjerner av 17 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Sol, men vind og høyt gult flagg.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Veldig bra— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Disig på morgenen, nydelig sol stort sett alle dagene vi var der og en deilig vind, opp mot 27 grader på dagen og kanskje litt kaldt i vannet utfra norsk målestokk, 21-22 grader. Kaldere på kveldene, greit med ei tynn jakke.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Boa vi ista, luftig og tørr varme, en dag av syv dro vi på safari og det blåste veldig mye, en vakker ferie med hyggelig lokalbefolkning og vakre farger— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var flere dager med regn og vind, noe som var mindre hyggelig. Kort sagt, en god ferieopplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Temperaturen var ideell for soling og vannsport. Kort sagt, et bra sted for sommeren.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Noen korte byger, men ikke noe alvorlig. Ideelt for å slappe av på stranden.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var stort sett sol, og det milde, varme været var perfekt for å nyte naturen. Noen ganger regnet det litt, men det plaget oss ikke.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Sol med lette, friske undertoner, ideelt for avslapping på stranden. Temperaturene når opp i milde 24 °C, perfekt for en vinterferie!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Solfylte, varme dager, temperatur rundt 28 grader. Det regner litt av og til, men ikke noe å klage på. Definitivt et sted å bo.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Temperaturen steg i løpet av dagen, men var fortsatt utholdelig. Kveldene var varme og milde. Noen ganger regnet det, men for det meste var det tørt og solrikt.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Dårlig StarStar

Selv om det var mange solskinnsdager, blåste det av og til, og temperaturen svingte. Ikke den perfekte strandferien jeg hadde forventet.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Det var noen overskyede og vindfulle dager, noe som gjorde det mindre egnet for en strandferie. Alt i alt en herlig solskinnsferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Solen skinte hver dag, og gjennomsnittstemperaturen var 25 grader. Vakre, klare dager og svært behagelige netter. Ideell for avslapning og aktiv ferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Til tross for noen regnbyger var det stort sett sol, noe som er bra for stranddager.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Dessverre var det også noen dager med uventet vind og skyer. Men alt i alt er det ganske fint for en avslappende ferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været der var super, fantastisk bra— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Kapp Verde før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Kapp Verde.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Kapp Verde per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Kapp Verde og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Kapp Verde kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.

Øyer i Kapp Verde