Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Mauritius

Klimaet i Mauritius har en gjennomsnittlig årstemperatur på 28°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 25°C og stige til 30°C.

Årlig faller det omtrent 2049 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Mauritius.

Den beste reisetiden for Mauritius er August til October. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Mauritius.

Orkansesongen i Mauritius varer fra begynnelsen av November til slutten av April.

Temperature 25 til 30°C
Rain 2049 mm
Klimaet i Mauritius

Klimatabell for Mauritius

Klimatabellen for Mauritius viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 30 30 30 29 28 26 25 25 26 27 28 30
Nattetemperatur (°C) 23 24 24 23 21 19 19 19 19 20 21 23
Nedbør (mm) 375 296 269 265 128 119 106 84 61 59 96 191
UV-indeks 9 9 9 8 7 6 7 8 9 9 9 9
Orkansesong Mauritius Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane Hurricane
Beste reisetid No No No No No No No Yes Yes Yes No No

Temperatur per måned i Mauritius

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Mauritius

Temperatur per måned i Mauritius

Nedbør per måned i Mauritius

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Mauritius.

Nedbør per måned i Mauritius

UV-indeks per måned i Mauritius

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Mauritius.

UV-indeks per måned i Mauritius

Årstemperatur i Mauritius

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Mauritius, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Mauritius

Årlig totalnedbør i Mauritius

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Mauritius.

Nedbør per år i Mauritius

Mer klimainformasjon om Mauritius

Mauritius, en liten øy i Det indiske hav, ligger øst for Madagaskar. Klimaet på Mauritius er tropisk, og temperaturene er behagelige hele året. Øya har to distinkte årstider: en varm og våt sesong fra november til april og en mildere og tørrere sesong fra mai til oktober.

Hot, regntid (november til april)

I løpet av den varme og fuktige monsunsesongen er gjennomsnittstemperaturen på Mauritius rundt 27 grader Celsius. Været er vanligvis ganske varmt og fuktig, og nedbøren er høy. De våteste områdene på øya ligger i sørøst og øst, mens de tørreste områdene ligger i det nordvestlige hjørnet og sentrum av øya.

Kjøligere, tørr årstid (mai til oktober)

I løpet av de kjøligere månedene, når det er mindre nedbør, svever temperaturene på Mauritius ofte rundt 24 grader Celsius i gjennomsnitt. Sammenlignet med den varme og regnfulle årstiden er det nåværende været behagelig og mildt med mindre sjanse for nedbør. Siden været i denne sesongen er gunstig for utendørsaktiviteter som fotturer og svømming, ser øya mange turister i denne perioden.

Forskjeller mellom regioner

Selv om det meste av Mauritius har et tropisk klima, er det betydelige forskjeller på øya. For eksempel har de østlige og sørlige delene av øya høyere luftfuktighet, mens de sentrale og nordlige delene av øya har relativt lavere verdier. I tillegg har delene av øya nærmere havet høyere gjennomsnittstemperaturer enn innlandsområdene.

Beste reisetid for Mauritius

Hva du vil ha fra en ferie avgjør når du besøker Mauritius. Dette tropiske paradiset er utmerket for å slappe av på stranden, se på den naturlige skjønnheten eller oppleve den fargerike kulturen.

Gjennomsnittstemperaturer

Tropiske Mauritius har temperaturer på 24-31 grader året rundt. Mai til oktober er kaldere og tørrere enn november til april. Utendørs strandaktiviteter er mulig året rundt på grunn av de milde sesongmessige temperaturvariasjonene.

Den beste tiden for strandgjengere

De varmeste månedene, november til april, er perfekte for strandferier på Mauritius. Svømming, snorkling og annen vannsport er ideelt når vannet er varmt. Disse månedene er også roligere på strendene, slik at du kan sette pris på naturen.

Den beste tiden for turgåere og naturelskere

Fra mai til oktober er Mauritius på sitt vakreste. Det er ideelt for fotturer og andre utendørsaktiviteter. I løpet av disse månedene er luften renere, slik at du kan få god utsikt over øyas fjell og skoger.

Regionale forskjeller

Det tropiske klimaet på Mauritius kan variere etter område. Østkysten er varmere og fuktigere enn vestkysten. Det sentrale platået er kaldere og tørrere enn kysten.

Beste tid å besøke østkysten

Østkysten av Mauritius har vakre strender og uberørt hav. Fra november til april er strendene på østkysten på sitt varmeste. Svømming og andre vannaktiviteter er ideelle når vannet er varmt.

Beste tid å besøke vestkysten

Vestkysten av Mauritius har vakre skoger og fjell. De kaldere, tørrere månedene mai til oktober er ideelle for fotturer og naturferier på vestkysten. Da er utendørsaktivitetene hyggelige og utsikten er klar.

Beste tid å besøke det sentrale platået

Det sentrale platået på Mauritius har vakre fossefall og naturområder. De kaldere, tørrere månedene mai til oktober er ideelle for naturferier på det sentrale platået. Da er det utmerket for fotturer og å oppleve øyas naturlige skjønnheter.

Alt i alt, når du skal besøke Mauritius, avhenger av dine interesser og feriemål. Dette tropiske paradiset er utmerket for å slappe av på stranden, se på den naturlige skjønnheten eller oppleve den fargerike kulturen.

Opplevelser med været i Mauritius

Skriv din egen vurdering

Har du vært i Mauritius før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Mauritius.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Mauritius per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Mauritius og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Mauritius kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.