Søk Menu

Hvordan er klimaet i Madeira?

Klimaet i Madeira har en gjennomsnittlig årstemperatur på 23°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 20°C og stige til 27°C.

Årlig faller det omtrent 538 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Madeira.

Den beste reisetiden for Madeira er Januar til Desember. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Madeira.

UtmerketStarStarStarStarStar

En behagelig blanding av milde temperaturer og mye sol. Et i... mer

Babette Drok

BraStarStarStarStar

Strålende solskinn avbrutt av noen overskyede dager. Ideelt ... mer

Michiel Liemburg

Klimaet i Madeira
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 23°C
  • Høyeste temperatur: 27°C i August
  • Laveste temperatur: 20°C i Januar, Februar og Mars
  • Nedbør: 538 mm per år, gjennomsnittlig 45 mm per måned
  • Tørreste måneder: 1,2 mm i Juli, 1,8 mm i August og 9,3 mm i Mai
  • Våteste måneder: 82 mm i Mars, 80 mm i November og 68 mm i Oktober

Klimatabell for Madeira

Klimatabellen for Madeira viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 20 20 20 21 22 24 25 27 26 25 22 21
Nattetemperatur (°C) 16 15 15 16 18 19 21 22 22 21 18 17
Nedbør (mm) 56 59 82 56 9,3 34 1,2 1,8 26 68 80 64
UV-indeks 5 5 7 7 8 8 7 7 6 6 4 5
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Madeira

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Madeira, Portugal

Temperatur per måned i Madeira, Portugal

Nedbør per måned i Madeira

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Madeira, Portugal.

Nedbør per måned i Madeira, Portugal

UV-indeks per måned i Madeira

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Madeira, Portugal.

UV-indeks per måned i Madeira, Portugal

Årstemperatur i Madeira

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Madeira, Portugal, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Madeira, Portugal

Årlig totalnedbør i Madeira

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Madeira, Portugal.

Nedbør per år i Madeira, Portugal

Mer klimainformasjon om Madeira

Madeira har et temperert klima med varme somre og milde vintre. Været her påvirkes av både Atlanterhavet og det afrikanske kontinentet. Nedbøren er ganske jevnt fordelt over hele året. Det pleier å falle mindre regn mellom mai og september. Disse månedene har også lengre dagslys, med et gjennomsnitt på 10 timer solskinn per dag i juli og august.

Men hvordan er været her gjennom året? La oss se nærmere på Madeiras klima etter årstid.

Vår (mars-mai)

Våren på Madeira er nydelig, med gjennomsnittstemperaturer som svever rundt 18-20 grader Celsius. Det blir varmere i mai. Akkurat i tide til blomstringen av øyas ikoniske blomster, som dekker fjellskråningene i en regnbue av farger.

Sommer (juni-august)

Somrene på Madeira er varme og solrike, med gjennomsnittstemperaturer rundt 25 grader Celsius. Juli og august er vanligvis de varmeste månedene på øya, så hvis du vil unnslippe varmen, er dette ikke tiden å komme. Men hvis du ikke har noe imot litt varme, er sommeren en ideell tid for å nyte alt Madeira har å tilby.

Høst (september-november)

Høsten begynner i september og gir kjøligere temperaturer og sporadisk regn. Dette anses av mange for å være den beste tiden på året å besøke Madeira, ettersom folkemengdene har avtatt, men været er fortsatt behagelig nok til å nyte utendørsaktiviteter. Gjennomsnittstemperaturen svinger rundt 20 grader Celsius i løpet av denne tiden av året.

Vinter (desember-februar)

Selv om vintrene på Madeira er relativt milde sammenlignet med andre deler av Europa, kan de fortsatt være kjølige, med gjennomsnittstemperaturer som faller til 18 grader Celsius. Desember og januar er vanligvis de kaldeste månedene på øya, så hvis du planlegger en vintertur, må du huske å ta med deg gensere! I denne perioden faller det også mest nedbør.

Beste reisetid for Madeira

Været på Madeira kan være solfylt og varmt den ene dagen, og neste dag kan det regne kraftig. Dette gjør det litt vanskelig å planlegge en tur til Madeira. Imidlertid er det visse måneder som generelt regnes som den beste tiden å besøke Madeira.

April til oktober regnes generelt som den beste tiden å besøke Madeira Været i månedene april, mai og oktober er mildt og behagelig, og du vil oppdage at hotellprisene er veldig rimelige. Hvis du er interessert i fotturer eller andre utendørsaktiviteter, er dette også en flott tid å gå, da det ikke er for mange folkemengder.

Juni til august er høysesong for turisme på øya, så du kan forvente høyere priser og større folkemengder i løpet av disse månedene. November til mars er lavsesong på Madeira, men det betyr ikke at det ikke er noe å gjøre. Husk at været kan være noe uforutsigbart på denne tiden av året, men det er vanligvis ikke dårlig nok til å avskrekke besøkende.

Opplevelser med været i Madeira

Været i Madeira blir i gjennomsnitt vurdert med 4,8 av 5 stjerner av 9 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

En behagelig blanding av milde temperaturer og mye sol. Et ideelt sted å flykte fra kulden. Vakker natur, varm sol, vil bestille igjen!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Strålende solskinn avbrutt av noen overskyede dager. Ideelt for å nyte både stranden og naturen rundt. Litt kjølig om kvelden, men generelt veldig tilfredsstillende.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Havet var fortsatt behagelig nok til å bade. Fantastisk vær. Det var mange solskinnsdager til å slappe av på stranden, men det var også noen regnværsdager. Ikke perfekt, men bra. Veldig solrikt, med temperaturer for det meste rundt midten av sytti grader. Det blåste en lett bris, men det regnet ikke. Det var som om øya visste at vi var på ferie. Herlig.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

April på Madeira var et tropisk paradis. Strålende solskinn om dagen med behagelige temperaturer, perfekt for strandbesøk og bading i det krystallklare havet. Litt kjøligere om kvelden, men ideelt for kveldsturer. Kunne ikke ha vært bedre!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været på Madeira i september er eksepsjonelt. Solen skinner opptil sju timer om dagen, og temperaturen er perfekt, rundt 25 °C. Glitrende vann, forfriskende bris og en himmel så blå at det var ren lykke. Definitivt en 5-stjerners soldestinasjon.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været på Madeira i februar var helt fint. Hyggelig hver dag, relativt lite regn og ideelt vær for fotturer og utforsking av øya. Jeg trivdes veldig godt og kommer definitivt til å dra dit igjen!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

På sørsiden nær Funchal/Ponta Do Sol var det ofte sol med 20-22 grader. På nordsiden av øya var det kjøligere, overskyet og oftere regn med 16-18 grader. Solen skinner på øya fra sørsiden i løpet av dagen i desember. Derfor er det her været er vakrest.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Nydelig, 25 gr vekselvis overskyet og sol, fint vær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Vi var her i en uke og hadde strålende vær hver dag. Rundt 25 grader hver dag.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Madeira før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Madeira.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Madeira per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Madeira og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Madeira kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.