Søk Menu

Hvordan er klimaet i Qatar?

Klimaet i Qatar har en gjennomsnittlig årstemperatur på 35°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 23°C og stige til 44°C.

Årlig faller det omtrent 56 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Qatar.

Den beste reisetiden for Qatar er January til March, November og December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Qatar.

Temperature 23 til 44°C
Rain 56 mm
Klimaet i Qatar

Klimatabell for Qatar

Klimatabellen for Qatar viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 23 25 29 35 40 44 44 44 40 36 30 26
Nattetemperatur (°C) 14 15 19 23 27 29 32 32 30 26 22 18
Nedbør (mm) 8,1 9,4 9,4 5,3 0,4 0 1,5 0,2 0,3 0,9 11 9,1
UV-indeks 7 8 9 10 10 10 9 10 9 8 7 7
Beste reisetid Yes Yes Yes No No No No No No No Yes Yes

Temperatur per måned i Qatar

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Qatar

Temperatur per måned i Qatar

Nedbør per måned i Qatar

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Qatar.

Nedbør per måned i Qatar

UV-indeks per måned i Qatar

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Qatar.

UV-indeks per måned i Qatar

Årstemperatur i Qatar

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Qatar, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Qatar

Årlig totalnedbør i Qatar

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Qatar.

Nedbør per år i Qatar

Mer klimainformasjon om Qatar

På Den arabiske halvøy, i Midtøsten, ligger et lite land som heter Qatar. Det har et ørkenklima, noe som gjør det varmt og tørt året rundt. Høye temperaturer og lite regn definerer Qatars klima.

Det er bare to forskjellige årstider i Qatar: sommer og vinter. Disse årstidene er ikke så tydelig definert som i andre deler av verden. Sommersesongen, som varer fra mai til oktober, er ubarmhjertig varm og tørr, med hyppige høyder på over 50 grader Celsius. Med temperaturer mellom 20 og 30 grader Celsius varer vintersesongen fra november til april.

Sommer i Qatar

Sommertemperaturene i Qatar kan være absurd høye. Dette skyldes landets beliggenhet i ørkenen, der det er lite skygge og solstrålene er intense. Det er ikke uvanlig at temperaturene overstiger 50 grader Celsius, noe som kan gjøre varmen uutholdelig.

Sommeren er en populær tid å reise til Qatar, til tross for varmen. Mange besøkende kommer til landet for å dra nytte av det behagelige klimaet og delta i utendørsaktiviteter. Foruten overfloden av kjøpesentre med klimaanlegg og andre innendørsarealer, er det mange strender og utendørs svømmebassenger der folk kan kjøle seg ned.

Vinter i Qatar

Selv om vintrene i Qatar er kaldere enn somrene, er landets vintre fortsatt ganske varme. Tjue til 30 grader Celsius er den typiske vintertemperaturen, noe som er mye mildere enn i mange andre deler av verden.

I Qatar pleier vintermånedene å være solrike og tørre. Luftfuktigheten er lav og det er ikke mye nedbør. Været er mildt og det er liten sjanse for regn, noe som gjør dette til en hyggelig tid på året å reise til landet.

Beste reisetid for Qatar

Qatar er et lite, men livlig land i Midtøsten. Gitt sin rike historie og kultur, vakre landskap og moderne attraksjoner, er det ikke overraskende at Qatar er et populært reisemål for reisende fra hele verden. Men når er den beste tiden å besøke Qatar?

Avhengig av formålet med reisen din, vil svaret på dette spørsmålet variere. Hvis du vil ha varmt vær og mye solskinn, er vinteren, fra november til mars, den beste tiden å besøke Qatar. Rundt 25 °C er den typiske temperaturen på denne tiden av året, noe som er behagelig og behagelig. Du kan også forvente folkemengder og høyere reise- og overnattingskostnader i denne perioden, som også er Qatars travleste reisetid.

Hvis du vil unngå folkemengdene og spare penger, bør du vurdere å besøke Qatar mellom juni og september. Det er færre turister da og fantastiske tilbud på reise og overnatting, selv om denne tiden av året er varm og fuktig med temperaturer som ofte overstiger 40 ° C.

Opplevelser med været i Qatar

Skriv din egen vurdering

Har du vært i Qatar før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Qatar.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Qatar per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Qatar og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Qatar kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.