Klima Qatar

På Den arabiske halvøy, i Midtøsten, ligger et lite land som heter Qatar. Det har et ørkenklima, noe som gjør det varmt og tørt året rundt. Høye temperaturer og lite regn definerer Qatars klima.

Det er bare to forskjellige årstider i Qatar: sommer og vinter. Disse årstidene er ikke så tydelig definert som i andre deler av verden. Sommersesongen, som varer fra mai til oktober, er ubarmhjertig varm og tørr, med hyppige høyder på over 50 grader Celsius. Med temperaturer mellom 20 og 30 grader Celsius varer vintersesongen fra november til april.

Sommer i Qatar

Sommertemperaturene i Qatar kan være absurd høye. Dette skyldes landets beliggenhet i ørkenen, der det er lite skygge og solstrålene er intense. Det er ikke uvanlig at temperaturene overstiger 50 grader Celsius, noe som kan gjøre varmen uutholdelig.

Sommeren er en populær tid å reise til Qatar, til tross for varmen. Mange besøkende kommer til landet for å dra nytte av det behagelige klimaet og delta i utendørsaktiviteter. Foruten overfloden av kjøpesentre med klimaanlegg og andre innendørsarealer, er det mange strender og utendørs svømmebassenger der folk kan kjøle seg ned.

Vinter i Qatar

Selv om vintrene i Qatar er kaldere enn somrene, er landets vintre fortsatt ganske varme. Tjue til 30 grader Celsius er den typiske vintertemperaturen, noe som er mye mildere enn i mange andre deler av verden.

I Qatar pleier vintermånedene å være solrike og tørre. Luftfuktigheten er lav og det er ikke mye nedbør. Været er mildt og det er liten sjanse for regn, noe som gjør dette til en hyggelig tid på året å reise til landet.

Se 14 dagers værmelding for Qatar

Klima Qatar per måned
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Dag temp. (°C) 22 23 26 31 36 39 40 40 39 35 29 24
Natt temp. (°C) 17 18 21 25 30 32 33 33 31 28 24 19
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Nedbør 4 6 9 6 1 0 0 0 0 1 6 3
Dager med regn 2 3 5 5 1 - - - - - 2 2
Dager med oppholdsvær 29 25 26 25 30 30 31 31 30 31 28 29
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
Soltimer per dag 7 8 10 10 12 13 12 12 10 10 10 7
Vindhastighet i Bft 3 3 3 3 3 4 3 3 3 3 3 3
UV-indeks 6 6 7 8 8 9 9 9 8 7 6 6

Reise og overnatting Qatar

Hvis du planlegger å reise til Qatar, kan du ta en titt på disse velkjente reisebyråene. Reisende anser dem som de beste og tilbyr gode priser for alle budsjetter.

Flybiletter

Letar du efter ett flyg till Qatar? Ta ombord på ett av dessa flygbolag.

Beste tid å reise til Qatar

Qatar er et lite, men livlig land i Midtøsten. Gitt sin rike historie og kultur, vakre landskap og moderne attraksjoner, er det ikke overraskende at Qatar er et populært reisemål for reisende fra hele verden. Men når er den beste tiden å besøke Qatar?

Avhengig av formålet med reisen din, vil svaret på dette spørsmålet variere. Hvis du vil ha varmt vær og mye solskinn, er vinteren, fra november til mars, den beste tiden å besøke Qatar. Rundt 25 °C er den typiske temperaturen på denne tiden av året, noe som er behagelig og behagelig. Du kan også forvente folkemengder og høyere reise- og overnattingskostnader i denne perioden, som også er Qatars travleste reisetid.


Hvis du vil unngå folkemengdene og spare penger, bør du vurdere å besøke Qatar mellom juni og september. Det er færre turister da og fantastiske tilbud på reise og overnatting, selv om denne tiden av året er varm og fuktig med temperaturer som ofte overstiger 40 ° C.

Temperatur i Qatar per måned

Hvordan er gjennomsnittsværet i Qatar i løpet av en bestemt måned? La oss finne det ut! Klikk på en måned for å se alle månedlige gjennomsnitt for solskinn, høye og lave temperaturer, prosentvis sjanse for regn per dag, snøfall og antall regnværsdager.


Erfaringer med været i Qatar

Har du vært i Qatar?

Legg igjen dine opplevelser av været i Qatar og vinn 1000 kr!

E-postadressen din vil ikke vises i anmeldelsen og vil ikke bli videresendt til tredjeparter.

Ved å sende denne informasjonen godtar du vår personvernerklæring

Populære byer og tettsteder i Qatar

Byer og tettsteder i Qatar

Ofte stilte spørsmål

Hvor er Qatar?

Qatar ligger i en rett linje omtrent 4 929 km fra Norge (Oslo → Doha).

Hvor lang er flyturen til Qatar?

Flytiden fra Oslo lufthavn til Qatar er omtrent 7 t. 40 min.

Hva er de største flyplassene i Qatar?

Dette er de største flyplassene i Qatar:

  • Hamad International Airport (DOH) fra Doha

Hvor mange innbyggere er det i Qatar?

Qatar har 2 685 053 innbyggere.

Hvor stor er Qatar?

Arealet til Qatar er 11 437 km². Det er 28 ganger mindre enn Norge.

Hva er hovedstaden i Qatar?

Hovedstaden i Qatar er Doha.

Hva er retningsnummeret i Qatar?

Retningsnummeret for å ringe Qatar er +974.

Har du sett en feil?

Send oss en e-post, vi er takknemlige for din hjelp.