Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Málaga

Klimaet i Málaga har en gjennomsnittlig årstemperatur på 25°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 17°C og stige til 34°C.

Årlig faller det omtrent 385 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Málaga.

Den beste reisetiden for Málaga er February til July og September til December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Málaga.

Temperature 17 til 34°C
Rain 385 mm

UtmerketStarStarStarStarStar

fantastisk å gjenta... mer

jose cardoso

UtmerketStarStarStarStarStar

været var helt fantastisk i september. dette er ikke siste ... mer

flemming og laila porst

Klimaet i Málaga
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 25°C
  • Høyeste temperatur: 34°C i August
  • Laveste temperatur: 17°C i Januar
  • Nedbør: 385 mm per år, gjennomsnittlig 32 mm per måned
  • Tørreste måneder: 0,1 mm i Juli, 0,7 mm i August og 3,4 mm i Juni
  • Våteste måneder: 79 mm i Mars, 55 mm i November og 51 mm i Januar

Klimatabell for Málaga

Klimatabellen for Málaga viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 17 18 20 22 25 30 32 34 29 25 20 18
Nattetemperatur (°C) 8 9 11 13 16 19 22 22 19 16 11 9
Nedbør (mm) 51 36 79 31 29 3,4 0,1 0,7 19 40 55 40
UV-indeks 5 6 7 8 9 9 9 9 8 6 5 5
Beste reisetid No Yes Yes Yes Yes Yes Yes No Yes Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Málaga

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Málaga, Spania

Temperatur per måned i Málaga, Spania

Nedbør per måned i Málaga

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Málaga, Spania.

Nedbør per måned i Málaga, Spania

UV-indeks per måned i Málaga

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Málaga, Spania.

UV-indeks per måned i Málaga, Spania

Årstemperatur i Málaga

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Málaga, Spania, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Málaga, Spania

Årlig totalnedbør i Málaga

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Málaga, Spania.

Nedbør per år i Málaga, Spania

Mer klimainformasjon om Málaga

Klimaet i Málaga, som ligger på Spanias sørkyst, er utvilsomt en av byens største attraksjoner. Det gjør byen til et ideelt reisemål for ferierende, utflyttere og alle som er på utkikk etter et hyggelig sted å bo eller besøke, uansett årstid. Med sine milde vintre, varme somre og rikelig med sollys tilbyr Málaga et klima som er vanskelig å slå, en ekte middelhavsoase som fortsetter å tiltrekke og fortrylle.

En oase ved Middelhavet

Málaga har et typisk middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre. Dette klimamønsteret gjør byen til et attraktivt reisemål for dem som ønsker en behagelig flukt fra de mer ekstreme værforholdene andre steder.

Málaga er en oase ved Middelhavet.

Årsgjennomsnittstemperaturen i Málaga ligger på behagelige 21 grader celsius, med en relativt lav årlig nedbør på rundt 207 mm. Det er for det meste tørt i løpet av året, med en gjennomsnittlig luftfuktighet på 68 % og en UV-indeks på 5, noe som bidrar til mer enn 3400 soltimer i året.

Sommeren er varm og varm.

Sommervarme og vintervarme

Sommermånedene i Málaga er spesielt varme, med juli som den varmeste måneden med gjennomsnittstemperaturer på rundt 28 grader. Byens nærhet til havet bidrar imidlertid til å gjøre varmen mer utholdelig, og det blåser ofte en avkjølende bris fra vannet. I motsetning til mange andre regioner, der sommervarmen kan være uutholdelig, byr Málaga på en behagelig varme som er perfekt både til å slappe av på stranden og til å utforske byen.

Vintrene er milde og milde.

Vintrene er milde, og januar er den kaldeste måneden med gjennomsnittstemperaturer på rundt 14 grader. Disse milde temperaturene, kombinert med byens solfylte dager, gjør Malaga til et populært vinterreisemål for alle som ønsker å flykte fra de kalde og dystre vintermånedene i hjemlandet.

Malaga er en av de mest populære vinterdestinasjonene.

Beste klima i hele Europa

Noen besøkende foretrekker nærliggende byer som Almería, som har et tørrere klima, eller Marbella, som har litt kjøligere somre enn Málaga. Mange er imidlertid enige om at kysten av Spania, og Málaga i særdeleshet, har det beste klimaet i hele Europa, med milde vintre, nok sommervarme til å gi behagelig varme i svømmebassenger og ved Middelhavet, og nok nedbør til å opprettholde en naturlig vegetasjon uten at det blir for mye.

Beste reisetid for Málaga

Malaga er en populær soldestinasjon på Costa del Sol i det sørlige Spania. Hvis du liker varmen og solen, er Malaga stedet å være. Den beste tiden å besøke Malaga er mellom mai og oktober.

Malaga er velsignet med et utmerket middelhavsklima med rikelig med solskinn hele året. Sommerperioden er lang fra mai til oktober med varme temperaturer i juli og august. Disse to månedene anbefales ikke for en storbyferie. Det er bedre å besøke om våren eller høsten.

Været om vinteren er mildt og havet er fortsatt varmt nok til å ta en dukkert. Når du kommer ut av vannet avkjølt, vil solen varme deg opp igjen på kort tid. Alt dette sammen gjør det til et sted som kan besøkes hele året.

Opplevelser med været i Málaga

Været i Málaga blir i gjennomsnitt vurdert med 4,4 av 5 stjerner av 15 besøkende.

Skriv din egen vurdering
Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

fantastisk å gjenta— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

været var helt fantastisk i september. dette er ikke siste gang vi drar til spania i september barna våre var helt gale og snakker om den fantastiske turen vi hadde vennlig hilsen fra flemming porst familie det var sol hver dag i tre uker— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Med en lett genser kan du nyte de solfylte terrassene og de milde temperaturene. Det var noen få regnværsdager, men alt i alt hersket det en behagelig vårstemning.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Kjøligere enn om sommeren, men fortsatt rundt 20 grader i gjennomsnitt. Den perfekte flukt fra det kalde nederlandske klimaet! Det var noen få regnværsdager, men det meste av dagen var det sol.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Dagene var klare, og det regnet nesten ikke. Kveldene ble betydelig kaldere. Herlig ferievær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra StarStarStarStar

Mye sol, men av og til regn. Kveldene var kjølige, så en lett jakke var nødvendig. Kort sagt, en hyggelig opplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Bare strålende solskinn og stekende varme - perfekt for en solrik ferie. Sørg for at du har rikelig med solkrem!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Ideelt for en avslappende og solrik ferie utenfor sesongen. Du trenger ikke å være her for snøens skyld, men solen veier opp for alt!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Været var utrolig solrikt, og temperaturen varierte behagelig mellom 20 og 28 grader. Ideelt for å slappe av på stranden eller utforske byen. En absolutt 5-stjerners opplevelse!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det er deilig og varmt med strålende solskinn om dagen og behagelig kjølig om natten. Vi kunne nyte naturen hver dag. Et ideelt sted for soling!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Om dagen er det knapt en sky på himmelen. Kveldene er milde, ideelt for å slappe av i frisk luft. Et ideelt sted for soltilbedere!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Det er en kjærkommen avveksling fra byens kjas og mas, og her kan du sole deg og slappe av.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket StarStarStarStarStar

Jeg var heldig med været i januar 2023. Temperaturene varierte mellom 18 og 26 grader i skyggen. Solen var til stede hele dagen. Om kvelden ble det litt kjølig. Helt perfekt!— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels StarStarStar

Var kaldt og trist, også litt regn på ettermiddagen, men det ble mer behagelig På kysten mye bedre vær enn på fjellet— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Dårlig StarStar

Fra 1. til 27. mars 2022 var det rett og slett ille. Vind, storm, saharasand og mye regn. Temperaturen svingte mellom 13 og 17 grader.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Málaga før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Málaga.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Málaga per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Málaga og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Málaga kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.