Søk Menu

Gjennomsnittlig klima i Tenerife

Klimaet i Tenerife har en gjennomsnittlig årstemperatur på 23°C. i løpet av året kan den gjennomsnittlige månedstemperaturen synke til 19°C og stige til 27°C.

Årlig faller det omtrent 293 mm regn. dette gir en god oversikt over hvor mye regn man kan forvente i Tenerife.

Den beste reisetiden for Tenerife er January til December. På denne tiden har du en behagelig temperatur og ikke for mye regn for å besøke Tenerife.

Temperature 19 til 27°C
Rain 293 mm
Klimaet i Tenerife
  • Gjennomsnittlig årstemperatur: 23°C
  • Høyeste temperatur: 27°C i August
  • Laveste temperatur: 19°C i Januar, Februar og Mars
  • Nedbør: 293 mm per år, gjennomsnittlig 24 mm per måned
  • Tørreste måneder: 1,4 mm i Juli, 3,2 mm i Juni og 3,4 mm i Mai
  • Våteste måneder: 53 mm i Februar, 50 mm i November og 46 mm i Januar

Klimatabell for Tenerife

Klimatabellen for Tenerife viser gjennomsnittstemperaturer, nedbør og UV-indeks per måned.

  jan feb mar apr mai jun jul aug sep okt nov des
Dagtemperatur (°C) 19 19 19 20 22 24 26 27 26 25 21 20
Nattetemperatur (°C) 10 9 10 11 13 16 18 18 17 15 12 11
Nedbør (mm) 46 53 36 13 3,4 3,2 1,4 8,3 3,8 43 50 31
UV-indeks 6 6 7 8 8 8 8 8 7 6 6 5
Beste reisetid Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes

Temperatur per måned i Tenerife

Dette diagrammet viser de gjennomsnittlige høyeste temperaturene i grader celsius for hver måned i Tenerife

Temperatur per måned i Tenerife

Nedbør per måned i Tenerife

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige månedlige nedbørsmengden i millimeter i Tenerife.

Nedbør per måned i Tenerife

UV-indeks per måned i Tenerife

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige UV-indeks per måned i Tenerife.

UV-indeks per måned i Tenerife

Årstemperatur i Tenerife

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årstemperaturen i Tenerife, angitt i grader celsius.

Årstemperatur per år i Tenerife

Årlig totalnedbør i Tenerife

Dette diagrammet viser den gjennomsnittlige årlige nedbørsmengden i millimeter som faller i Tenerife.

Nedbør per år i Tenerife

Mer klimainformasjon om Tenerife

Klimaet på Tenerife er ideelt for de som liker varmt vær. Faktisk er gjennomsnittstemperaturen på Tenerife 24 grader Celsius. Tenerife ligger like utenfor kysten av Afrika, og drar fordel av sin perfekte beliggenhet, noe som gir det et subtropisk klima som er varmt hele året. Det er derfor også et populært reisemål for vintersolsøkere.

Vår (mars-mai)

Våren på Tenerife er nydelig, med temperaturer som begynner å krype mot midten av 20-tallet og rikelig med solskinn. Været er varmt, men ikke for varmt ennå, og blomstene blomstrer. Dette er den perfekte tiden for å unngå sommervarmen og utforske øyas mange turstier og fantastiske natur.

Våren på Tenerife

Dette er den perfekte tiden for å unngå sommervarmen og utforske øyas mange turstier og fantastiske natur.

Sommer (juni-august)

Tenerife om sommeren er den travleste tiden på året, da turister strømmer til øya for å nyte de vakre strendene og den behagelige temperaturen. Gjennomsnittstemperaturen på denne tiden av året svever rundt 28 grader Celsius. Dette er den perfekte tiden for å nyte øyas mange strender eller ta en dukkert i bassenget.

Høst (september-november)

Høsten er en mildere tid på året på Tenerife, med gjennomsnittstemperaturer på 22-25 grader Celsius. Dette gjør det til en ideell tid for besøkende som ønsker å unngå varmen og likevel nyte alt det Tenerife har å tilby. Folkemengdene er også redusert på denne tiden av året, noe som gir deg mer plass til å kose deg!

Vinter (desember-februar)

Den kuleste tiden på året på Tenerife er om vinteren, men det betyr ikke at det ikke er verdt et besøk! Du vil bli overrasket over hvor varmt det fortsatt kan være. Gjennomsnittlige vintertemperaturer svever fortsatt rundt 20 grader Celsius. I tillegg er det færre turister på denne tiden av året, så du har øya mer eller mindre for deg selv!

Hva er den mest solfylte siden av Tenerife?

Sørsiden av øya er den mest solrike siden av Tenerife. Dette er fordi sørsiden av Tenerife vender mot Afrika, hvor solen skinner mesteparten av tiden. I sør har du i gjennomsnitt 9 timer solskinn per dag om vinteren og 10 timer solskinn per dag om sommeren.

Her finner du også noen av de beste strendene på øya. Playa de las Americas og Los Cristianos er to av de mest populære turistmålene, og det er ikke rart hvorfor når du ser det glitrende turkise vannet og den myke gylne sanden.

Beste reisetid for Tenerife

Tenerife er et populært turistmål hele året på grunn av det nydelige, varme og solrike været. De nordøstlige passatvindene er ansvarlige for Tenerifes unike klima. Disse samler vanndamp over Atlanterhavet, klatrer over de nordlige skråningene av Pico del Teide og drypper til slutt ned i fint duskregn.

Temperaturene endres fordi Teide fungerer som et værskille, og skaper to mikroklimaer i nord og sør.

Sommerferie

Månedene mai til slutten av september er ideelle for å besøke sør på Tenerife, ettersom været begynner å varme opp. Det trekker folk inn med sine lange, behagelige dager og milde kvelder. En fantastisk kald havvind forfrisker selv de varmeste sommerdagene.

De ideelle månedene for å utforske Tenerifes nord og øst er mai, juni og oktober, når temperaturene er varme og det ikke er forventet regn. Sommermånedene juli, august og september vil være varmere.

Tenerifes vintersesong

Hvis du besøker Tenerife om vinteren, er det å foretrekke å bo i sør. Tenerifes vintre er eksepsjonelt varme, noe som gjør det til en populær tid å komme, spesielt i februar, når øya er kjent for karnevalet Santa Cruz de Tenerife. Det er verdens nest største karneval, etter Rios, og er ideelt for svømming og soling.

Surfere besøker om vinteren for å ri på sørkystens massive ruller. I løpet av våren kan du også se langfinnede grindhvaler og samle appelsiner. Rommene vil være ganske dyre i jule- og karnevalsesongen.

Opplevelser med været i Tenerife

Været i Tenerife blir i gjennomsnitt vurdert med 4,1 av 5 stjerner av 14 besøkende.

Skriv din egen vurdering

Væropplevelse: Utmerket

Fantastisk, jeg forlot Sveits med minusgrader og kom inn på Sør-Tenerife med 26 grader, jeg kunne ikke bedt om mer— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

En uforglemmelig opplevelse, vakker utsikt, et klima som passer for eldre, mye sightseeing og en flott ferie— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Været på Tenerife i november var blandet, med varierende temperaturer og regn av og til. Ikke den beste måneden for strandferie, men likevel verdt det for andre aktiviteter.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Tenerife i desember var behagelig med temperaturer rundt 18 grader, men også noen regnværsdager. Passer for dem som ønsker å feire jul i et mildt klima.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Været på Tenerife i september var varmt og solrikt, men vi fikk mer regn enn forventet. Fortsatt bra for en solskinnsferie, men vær forberedt på regnbyger.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Tenerife bød på mildt vær med temperaturer rundt 20 grader Celsius. Noen byger av og til, men alt i alt en behagelig opplevelse.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Tenerife var nydelig. Været var varmt og solrikt, perfekt for strandaktiviteter og utflukter. Lite regn, så et godt valg for en ferie før sommeren starter.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Tenerife i februar var fantastisk. Været var stort sett bra med mye sol og behagelige temperaturer rundt 20 grader. Vi hadde bare noen få dager med litt regn, men det ødela ikke moroa. Perfekt for å utforske øya og nyte naturen— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Middels

Tenerife i april var en blandet måned. Første halvdel av måneden var behagelig med solskinnsdager og temperaturer rundt 22 grader Celsius. Dessverre fikk vi mer regn enn forventet i andre halvdel, noe som gjorde at en del planer gikk i vasken. Alt i alt bra, men vær forberedt på omskiftelig vær på denne tiden av året.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Tenerife i oktober var en hyggelig overraskelse. Været var stort sett bra med mye sol og behagelige temperaturer rundt 25 grader Celsius. Noen byger innimellom, men det gjorde ikke noe. Perfekt for turer og stranddager. Anbefales for de som vil unngå folkemengdene og liker mildt høstvær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Juli på Tenerife var nesten perfekt. Solfylte dager med behagelig varme, ideelt for strandløver og for å utforske øya. Noen få dager var det litt for varmt, men generelt sørget havbrisen for den nødvendige avkjølingen. Flott vær for en sommerferie.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

Av de 8 dagene hadde 7 full sol og blå himmel, rundt 25 grader. 1 dag overskyet, tørt og rundt 23 grader.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Utmerket

veldig kult— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Væropplevelse: Bra

Fint vær, for det meste 20 A 22 grader. Mye sol, av og til en skvett regn. I fjellene er det kaldere og ganske regnfullt. I sør er det størst sjanse for godt vær.— Denne teksten er automatisk oversatt til norsk.

Har du vært i Tenerife før?

Legg igjen dine opplevelser med været i Tenerife.

Din e-postadresse vil ikke vises i anmeldelsen og ikke bli delt med tredjeparter.

Det gjennomsnittlige været i Tenerife per måned

Klikk på en måned nedenfor og se i detalj hvordan været vanligvis er i Tenerife og hva du kan forvente. basert på historiske værdata fra Tenerife kan du for hver dag i måneden se gjennomsnittstemperaturen, nedbør, vind og UV-indeks.